juridikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Juridikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Biträdande utredare till avdelningen samhällsskydd och beredskap

Företag Academic Work
Ort
Kategorier
Utgår

2022-02-24

Ansök nu

Biträdande utredare till avdelningen samhällsskydd och beredskap

Trafikverket, Sveriges ledande beställare av infrastruktur växer och söker dig som har ett brinnande intresse för samhällsutveckling och som vill börja din karriär som biträdande utredare. Inom Trafikverkets verksamhetsområde Planering har du som konsult via oss möjlighet att påbörja din karriär som biträdande utredare där du i din roll kommer göra skillnad i människors vardag. Tjänsten innebär ett varierande arbete som ställer höga krav på analytisk förmåga, struktur och dialog.

Om tjänsten

För Trafikverket Planerings räkning söker vi nu en person som vill arbeta via Academic Work i rollen som biträdande utredare. I din roll på avdelningen samhällsskydd och beredskap kommer du tillhöra den avdelningsgemensamma funktionen verksamhetsstyrning.

Funktionen verksamhetsstyrning ansvarar för att initiera och genomföra ekonomi- och verksamhetsplanering samt verksamhetsuppföljning i enlighet med Trafikverkets rutiner. Funktionen analyserar och rapporterar verksamhetens resultat, mål och leveranser.

För att ge dig de bästa förutsättningarna att lyckas i din nya roll kommer vi erbjuda dig en unik möjlighet att som en del av tjänsten även ingå i ett skräddarsytt utbildningsprogram. Programmet har tagits fram i samråd med Trafikverket Planering och du kommer bland annat ta del av kunskap inom åtgärdsvalsstudier, projektledning, självledarskap och presentationsteknik. Förutom utbildningen kommer du även få löpande coachning, för att få bästa stöd att utvecklas såväl professionellt som personligt.

Du erbjuds

 • Skräddarsytt utbildningsprogram

 • Löpande coachning

Uppdraget kommer att pågå under ett års tid. Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande

Arbetsuppgifter

Som biträdande utredare agerar du initialt som stöd till övriga medarbetare på enheten. Dina arbetsuppgifter kommer variera, men exempel på uppgifter är:

 • Medverka i verksamhetsplanering, verksamhetsuppföljning, resursplanering och hanteringen av krisberedskap

 • Stödja vid övningsverksamhet

 • Medverka vid säkerhetsskyddsanalyser

 • Delta och stötta i samverkansforum

 • Stödja i administration, uppföljning och ekonomi i utredningar/projekt

En viktig del i din roll innebär också att ansvara för delar av kontakten med andra viktiga aktörer i samhällsplaneringen, så som kommuner och andra statliga myndigheter. Du kommer även att delta i mötespresentationer och Workshops för att presentera de utredningar du är involverad i. ​

Vi söker dig som

 • Har en universitets- eller högskoleexamen som är högst tre år gammal inom samhällsplanering, försvarsinriktning, statskunskap med inriktning mot krisberedskap, totalförsvar eller samhällsutveckling eller annan likvärdig utbildning

 • Kommunicerar på svenska både skriftigt och muntligt, då skriftlig dokumentation och kommunikation är en stor del av tjänsten

 • Har ett stort intresse för att skapa en hållbar samhällsutveckling

 • Trivs i en kontaktsökande roll där du involveras i en stor bredd av arbetsuppgifter

Som person ser vi att det är avgörande att du har god samarbetsförmåga och är utåtriktad genom att lätt knyta kontakter med andra. Du är även självgående med en förmåga att lösa de problem du ställs inför. Då du kommer ta till dig stora volymer med information är det viktigt att du har en analytisk förmåga och kan sålla bland informationen du får till dig.

Vi tycker att det är viktigt att du kommer in med en positiv inställning och en nyfikenhet att utvecklas i tjänsten.

Övrig information

 • Start: Omgående

 • Omfattning: Heltid, uppdraget sträcker sig under ett år

 • Placering: Borlänge eller Solna

 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

​Trafikverkets verksamhetsområde Planering har i uppdrag att bidra till samhällsutvecklingen och ge förutsättningar för goda rese- och transportmöjligheter. Åtagandena blir allt mer komplexa och intressanta i takt med att kraven på tillgänglighet, säkerhet, hälsa och miljö ökar.

Dela detta jobb

Biträdande utredare till avdelningen samhällsskydd och beredskap

Academic Work