juridikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Juridikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logo

Bolagsjurist till CDON

Företag Jurek
Ort
Kategorier
Utgår

2022-12-31

Ansök nu

Bolagsjurist till CDON

Brinner du för corporate governance, aktiemarknadsrätt och bolagsrätt och vill du bli en del av en spännande och dynamisk organisation? Vi söker nu en bolagsjurist som vill vara med på vår resa att utveckla Nordens största marknadsplats.

Arbetsbeskrivning

I rollen som bolagsjurist kommer du att bistå CDON:s styrelse och ledningsgrupp med kvalificerat stöd inom corporate governance och hela organisationen med affärsjuridiskt stöd med fokus på bolagsrätt, aktiemarknadsrätt och M&A-relaterade projekt. I ditt uppdrag ingår att minska CDON-koncernens riskexponering samt i den mån det är möjligt effektivisera och digitalisera arbetsflöden inom exempelvis styrelserelaterat arbete och avtalshantering. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter inkluderar:

• Agera styrelsesekreterare vilket bl.a. inbegriper ett ansvar för att distribuera kallelser till styrelsemöten/möten inom styrelsens utskott, biträda med framtagandet av styrelsens årskalender, tillsammans med VD och CFO förbereda, sammanställa och distribuera agendor och material inför styrelsesammanträden, föra protokoll på styrelsemöten och kommittémöten och administrera styrelseportalen

• Övergripande ansvara för anordnandet av bolagsstämmor samt utveckla och effektivisera bolagsstyrningsrutiner

• Koordinera framtagande, implementering och administration av CDON:s incitamentsprogram

• Tillse att CDON följer tillämplig aktiemarknadsrättslig lagstiftning samt självreglering

• Biträda styrelse och ledning i samband med kapitalanskaffning och M&A-processer i samarbete med externa legala rådgivare

• Ge rådgivning i diverse bolagsrättsliga frågor

Du ingår i ett team om tre medarbetare som består av ytterligare en bolagsjurist och ett dataskyddsombud och tillsammans utvecklar ni avdelningen genom en spännande tillväxtresa. Du rapporterar till CFO och deltar med övriga avdelningar i projekt för att förbättra processer och rutiner.

Vem är du?

Vi söker dig som har en juristexamen eller motsvarande akademisk examen inom juridik och 5-7 års arbetslivserfarenhet från en välrenommerad advokatbyrå eller som bolagsjurist på ett noterat bolag. Du har erfarenhet av kvalificerat arbete inom bolagsrätt, aktiemarknadsrätt och corporate governance och känner dig bekväm med att arbeta självständigt inom områdena.

Som person är du prestigelös, ansvarstagande och service-minded. Du har en god förmåga att skapa relationer och trivs med att ha många olika kontaktytor. För att lyckas i rollen behöver du vara kvalitetsmedveten och ha ett öga för detaljer. Vidare trivs du med att arbeta i en snabbrörlig verksamhet med ett högt tempo.

Vad erbjuder vi dig?

Vi erbjuder en kreativ miljö där dina insatser kommer att spela en viktig roll för utvecklingen av CDON. E-handeln växer snabbt och vi vill inte bara vara en del av framtiden, utan vara med och driva utvecklingen framåt. Hos oss ges du ett stort ansvar och goda möjligheter att utvecklas. Du blir en del av ett team med trevliga kollegor och kommer att sitta i fina lokaler i centrala Malmö.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar CDON med Jurek Rekrytering & Bemanning. Då urvalsprocessen sker löpande så ser vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Vänligen notera att vi inte tar emot ansökningar via email utan ansökan sker via Jureks hemsida www.jurek.se. För frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Linn Marthinussen på telefon: +46 76 002 69 41 alternativt via email linn.marthinussen@jurek.se


Om verksamheten

CDON AB är ett svenskt börsnoterat företag, som grundades 1999 i Malmö och är idag Nordens största marknadsplats online med verksamhet i Sverige, Finland, Norge och Danmark. Genom att vara en pionjär inom nordisk e-handel blev CDON snabbt ett välkänt namn och varumärke.

CDON erbjuder ett brett sortiment som omfattar miljontals produkter inom hemelektronik, leksaker, skönhet, TV- och datorspel, sport, friluftsprodukter, böcker, film, musik, kontorsvaror, vitvaror, mode, skor, datorer och datorprodukter.

Att bli en del av CDON innebär att bli en del av ett spännande företag i ständig förändring. Utvecklingen går snabbt framåt, och vi vill vara en självklar del av framtiden.

Vår mission är att bli Nordens nr.1 shoppingdestination. Ta chansen att vara med på vår resa!

 

 

Dela detta jobb

Logo
Bolagsjurist till CDON

Jurek