juridikjobb.se

Logo

Bolagsjurist till Göteborgs Hamn AB

Företag Jurek Bemanning
Ort
Kategorier
Utgår

2019-11-17

Ansök nu

Bolagsjurist till Göteborgs Hamn AB

Nu finns chansen att vara med på en riktigt spännande resa hos Göteborgs Hamn AB som bolagsjurist! Här välkomnas du till en prestigelös och öppen arbetsplats där trivsel, god arbetsmiljö och ett hållbart arbetsliv präglar organisationen. Göteborgs Hamn är Skandinaviens största hamn och har i närmare 400 år varit logistiknavet i Sveriges internationella handel. I det kommunalägda bolaget arbetar idag cirka 130 personer och kontoret är beläget i hemtrevliga lokaler i Amerikaskjulet med vacker utsikt över älven.

Arbetsbeskrivning
Vi söker nu en senior bolagsjurist till Göteborgs Hamn AB som kommer få möjligheten att vara med och strukturera upp den juridiska funktionen från grunden. Som bolagsjurist kommer du att ha en varierande och spännande arbetsdag, med flertalet intressanta arbetsuppgifter.

I din roll kommer du att ha en nära kontakt med verksamheten och agera bollplank i juridiska frågor samt företräda koncernen vid kontakter med advokatbyråer, myndigheter och andra aktörer. Du kommer också att arbeta långsiktigt med Göteborgs Hamns projekt samt såväl affärsjuridiska- som finansiella mål för att driva bolaget framåt.

Andra förekommande arbetsuppgifter som ingår i rollen är ansvar för rättslig bevakning, förberedelse av beslut till styrelsen, agera sekreterare i bolagsstyrelsen samt hantering av begäran om utlämnande av allmän handling. Du kommer att rapportera till bolagets CFO.

Kvalifikationer
Till denna roll söker vi dig som har en juridisk examen och har arbetat i minst fem år med kvalificerat affärsjuridiskt arbete från advokatbyrå, bolag eller affärsdrivande offentlig förvaltning.

Vi tror att du som söker har mycket goda affärsjuridiska kunskaper. Det är meriterande om du har erfarenhet av entreprenad- och fastighetsrätt, arbete med kommunallagen, jordabalken, offentliga förhandlingar, försäkringsfrågor, säkerhetsfrågor eller GDPR.

Som person tror vi att du är trygg och har gedigen kompetens inom ovan nämnda områden. Du har ett naturligt organiserat arbetssätt och ser vilka arbetsuppgifter som behövs prioriteras för stunden. Då detta är en ny roll så är det av stor vikt att du är självgående och drivs av att få vara med och utforma rollen i enlighet med verksamhetens behov.

Att få chansen att arbeta inom Göteborgs Hamn ser du som riktigt spännande och ser möjligheterna med att få bli en del av en växande och engagerad arbetsgivare!

Du erbjuds
Ett arbete som bolagsjurist hos Göteborgs Hamn AB – en roll där du verkligen får chansen att vara med och påverka samt göra skillnad på en arbetsplats med god stämning, trivsel och engagerade kollegor. Du kommer att sitta i härliga lokaler i centrala Göteborg med såväl trevliga lunchställen som promenadstråk ett stenkast från kontoret.

Start & Omfattning
Önskat startdatum är Januari 2020.
Heltid, tillsvidare

Tjänsten är säkerhetsklassad. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Ansökan
Varmt välkommen med din ansökan redan idag då urval sker löpande. I denna rekryteringsprocess samarbetar Göteborgs Hamn AB med Jurek Rekrytering & Bemanning, vid frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Agnes Smedberg på 070 29 170 46 eller agnes.smedberg@jurek.se.

 

Dela detta jobb

Logo
Bolagsjurist till Göteborgs Hamn AB

Jurek Bemanning