juridikjobb.se

Bolagsjurist till Swedavia med inriktning mot entreprenadrätt

Ansök nu

Bolagsjurist till Swedavia med inriktning mot entreprenadrätt

Swedavia AB är ett statligt helägt bolag som äger, driver och utvecklar tio flygplatser i Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Swedavia och dess dotterbolag tillämpar upphandlingslagstiftningen vid sina upphandlingar. Swedavia lyder dessutom under ett antal flygplatsspecifika regelverk och måste förhålla sig till gällande miljölagstiftning. 

I Swedavia blir du en del av en verksamhet i en spännande bransch. Du kommer till en unik arbetsplats med puls och atmosfär. Vi erbjuder dig ett utvecklande jobb där du kommer att få möjlighet att växa och ta eget ansvar. 

Legal består idag av sju jurister och vi söker nu ytterligare en medarbetare.

Dina arbetsuppgifter
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att självständigt bistå med löpande entreprenadrättslig rådgivning i Swedavias utvecklingsprojekt samt drift- och underhållsentreprenader. Din roll kommer att innefatta löpande rådgivning i tidiga skeden, under entreprenadtiden samt tvistelösning. I rollen ingår även att hålla interna utbildningar. I viss mån kan du även komma att bistå den löpande verksamheten med affärsjuridiskt stöd i andra frågor av skiftande karaktär.   

Vi söker dig som:

  • är utbildad jurist,

  • har minst fem års erfarenhet av affärsjuridik med inriktning mot entreprenadrätt,

  • har arbetat på advokatbyrå och/eller som bolagsjurist med inriktning entreprenadrätt samt

  • även har kunskap inom upphandlingsrätt och/eller miljörätt. Detta är dock inget krav.

Du är noggrann och analytisk med ett utåtriktat och serviceorienterat förhållningssätt. Du har vana att jobba självständigt med eget ansvar men tycker om att samarbeta och vara en del av ett team. Du är van vid ett kommersiellt tänkande och tycker om att arbeta operativt i ett högt tempo. Du har god förmåga att uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift. Vidare ser vi att du är van att hålla utbildningar och är pedagogisk.
Som person är du prestigelös och initiativkraftig och har en god förmåga att leverera under tidspress. Du har hög integritet och god förmåga att prioritera. 

Vi erbjuder
Heltidstjänst i en serviceinriktad miljö med högt tempo och god teamkänsla. Du kommer att vara
placerad på Swedavia AB:s koncernenhet Governance & Compliance och rapportera till chefsjuristen.

På våra flygplatser möter vi hela världen. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar och är en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag. På www.swedavia.se/jobb kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.  

Anställning och kontakt 
Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du här; https://www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/personalsakerhet.html

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment and Consultants. 
För ytterligare information om tjänsten eller företaget, kontakta Peter Ekström på tfn: 070 813 51 85 eller på mail peter.ekstrom@sharprecruitment.se

Urval sker löpande, ansök därför redan idag.
Varmt välkommen med din ansökan! 

Dela detta jobb

Bolagsjurist till Swedavia med inriktning mot entreprenadrätt

Sharp Recruitment & Consultants