juridikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Juridikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Bolagsjurist till Victoria Park och Hembla med placering i Malmö

Ort
Utgår

2021-12-11

Ansök nu

Bolagsjurist till Victoria Park och Hembla med placering i Malmö

Victoria Park och Hembla är två av Sveriges största privata hyresvärdar. Båda företagen ägs av det tyska bostadsbolaget Vonovia. Tillsammans har vi ca 38 000 lägenheter från Uppsala i norr till Trelleborg i söder, med fokus på att långsiktigt äga, förvalta och rusta upp bostäder i miljonprogramsområden. Framförallt investerar vi i relationer med boende och samverkar med viktiga samhällsaktörer – för tillsammans gör vi skillnad. På riktigt. För oss handlar det inte bara om hus, utan minst lika mycket om människor, samhälle och miljö. 

I januari 2022 förenas Hembla och Victoria Park under ett gemensamt varumärke, Victoriahem. Som Sveriges största privata hyresvärd blir Victoriahem en stark röst i diskussionen om det vi brinner allra mest för – miljonprogrammens framtid och utveckling. 

Ytterligare en bolagsjurist till Victoria Park och Hembla med placering i Malmö 

I rollen som bolagsjurist hos oss kommer du att utföra arbetsuppgifter relaterade till behovet av juridiskt stöd och rådgivning i koncernen. Rollen ställer höga krav på kvalité och korrekthet i den rådgivning du lämnar och de dokument du producerar men det är även viktigt att du är affärsmässig. I rollen som bolagsjurist hos oss utgör juridiken ett medel, inte ett mål. 

Du kommer att rapportera till chefsjuristen och arbeta nära vår andra bolagsjurist som sedan tidigare ingår i koncernens juristavdelning, men du kommer även att få frågor direkt från vår fastighetsförvaltning och olika specialistfunktioner inom bolaget. 

Din kommande roll

Beskrivningen är givetvis inte heltäckande, utan visar på de huvudsakliga ansvarsområdena i rollen. Tjänsten innebär att du bör vara flexibel och tycka om att inte veta exakt hur din arbetsdag kommer att se ut eftersom verksamheten förutsätter flexibilitet och omfördelning av arbetsuppgifter för att fungera på bästa sätt. Rollen innebär att du bland annat kommer arbeta med att

 • Upprätta och granska avtal, mallar inom juridiska områden, styrdokument samt skrifter till domstolar, andra tvistlösningsorganisationer och myndigheter

 • Bevaka rättsutvecklingen och medverka till att säkerställa regelefterlevnad/compliance

 • Svara på frågor från organisationen

 • Ha kontakt med externa konsulter

 • Entreprenadjuridik

 • Övrig fastighetsrätt, bland annat hyresrätt

 • Allmän avtalsrätt

 • Fordringsrätt

 • Tvistlösning

 • GDPR och annan offentlig rätt

Även arbete med compliance och styrdokument kan förekomma.

I rollen som bolagsjurist hos oss kommer du att få arbeta brett inom ett flertal rättsområden då vår verksamhet spänner över många områden. För att nämna några:

Din erfarenhet och kompetens

För att kunna utföra de arbetsuppgifter tjänsten innebär krävs att du har

 • svensk juris kandidat- eller juristexamen

 • minst 7 års arbetslivserfarenhet och flera års erfarenhet från kvalificerat affärsjuridiskt arbete

 • erfarenhet från befattning som bolagsjurist eller som advokat eller biträdande jurist på advokatbyrå

 • goda kunskaper i entreprenadjuridik, fastighetsrätt och hyresrätt

 • synnerligen goda kunskaper i svenska, muntligt såväl som skriftligt

 • särskilt goda kunskaper i engelska, muntligt såväl som skriftligt

 • goda kunskaper i Officepaketet

Det är även meriterande om du har erfarenhet av arbete med integritetsskyddslagstiftning, särskilt GDPR. 

Om Dig

För att trivas hos oss är det naturligt för dig att behandla vår verksamhet som om den vore din egen. Som person ser vi att du har en positiv attityd och inser vikten av, och bidrar till, att samarbetet med andra fungerar bra. Du är en stark, ambitiös och självmotiverad personlighet som är redo att svara på juridiska frågor, ingå i arbetsgrupper eller på annat sätt samarbeta med andra för att nå resultat, men också att lära dig mer. Du drivs av att skapa och utveckla väl fungerande processer och har förmågan att strukturera, effektivisera och prioritera. Vidare är du analytisk och strukturerad samt står för professionalism och hög service. Noggrannhet, servicekänsla, effektivitet och god språkbehandling är viktiga egenskaper för en bolagsjurist.

För att lyckas i rollen som bolagsjurist är det viktigt att du är trygg i din egen kompetens och har integritet. Samtidigt är det viktigt att du är lyhörd och prestigelös. Du drivs av affärsmässighet och att skapa resultat samtidigt som du är en pedagogisk lagspelare.

Ansökan och kontakt

I denna rekrytering samarbetar vi med von Feilitzen & Partners. Välkommen med din ansökan och frågor till Rosita von Feilitzen, telefon 073-540 57 07. Skicka din ansökan till: www.vonfeilitzen.se med CV, personligt brev och relevanta betyg och intyg snarast och dock senast 5 november 2021. Intervjuer kommer att ske löpande.

Dela detta jobb

Bolagsjurist till Victoria Park och Hembla med placering i Malmö

von Feilitzen & Partners AB