juridikjobb.se

Chefsjurist till REITAN CONVENIENCE SWEDEN AB

Ort
Utgår

2021-10-06

Ansök nu

Chefsjurist till REITAN CONVENIENCE SWEDEN AB

Logga Reitan Pressbyrån 7-Eleven - Reitan Convenience

Om företaget

Vi är REITAN CONVENIENCE SWEDEN AB, och är ledande franchisegivare genom 7-Eleven och Pressbyrån samt PB Go. Många känner igen våra 7-Elevenbutiker som är en självklar del av stadsmiljön, och Pressbyrån som finns runtom i landet och som har varit en del av svensk historia sedan 1906. Tillsammans underlättar våra butiker människors vardag, och erbjuder produkter och tjänster för alla som är på språng. Vår framgång bygger på stolta och framgångsrika franchisetagare till Pressbyrån och 7-Eleven butiker. Ägare är det norska familjebolaget REITAN med verksamhet i sju länder. 

Om tjänsten

Vi söker en chefsjurist med minst 10 års erfarenhet av affärsjuridik samt dokumenterad erfarenhet av ledarskap. Tjänsten har stort fokus på avtalsrätt (särskilt IT-rättsliga avtal och leverantörsavtal), franchise, bolagsrätt, dataskyddsfrågor och andra regulatoriska frågor men begränsas inte till dessa ämnen utan även andra frågor kommer att hanteras av juridik. Du bör därför ha arbetat på bolag och/eller advokatbyrå med dessa frågor och ha suttit ledningsgrupp förut då denna tjänst innebär att du kommer att sitta i ledningsgruppen för ekonomi. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i en franchisekedja. Vi kommer att lägga stort fokus på erfarenhet av ledarskap då tjänsten innebär ett personalansvar för sex personer. 

Du erbjuds

Att vara en del av ett värderingsstyrt företag med stark företagskultur. Som företag är vi snabbfotade, nyfikna och otåliga, då är det extra bra att ha en värderingskompass som guidar oss. Vi tror på att bygga stora människor som skapar handling genom tillit och som nyttjar konceptens alla fördelar. Det behövs när vi är många och spridda. Läs mer om REITANs värderingsstyrda hållbarhetsarbete, https://storage.googleapis.com/mediabucketpb/1/2021/04/Reitan_HBR2020_webb.pdf 

Arbetsuppgifter

Tjänsten innebär att du kommer att leda och fördela arbetet inom Bolagsgruppen i enlighet med företagets värderingar, processer och policys. I Bolagsgruppen arbetar en yngre jurist, ekonomer och administrativ personal som stöttar franchisetagarna med bildande av bolag, franchiseavtal m m och hanterar avslut av franchisebolagen. Du kommer att vara den som ska ha kontroll på relevant lagstiftning och i samråd med CFO och CEO säkerställa att bolaget följer gällande lagstiftning. Vidare kommer du att vara ansvarig för att företaget har relevanta styrinstrument för penningtvätt och GDPR samt att vara proaktiv vid utveckling av interna legala frågor och hantera eventuella tvister samt ha kontakt med externa ombud. Du kommer även att ha en aktiv roll i företagets ekonomiledningsgrupp. 

Vi söker dig som

Har erfarenhet av att arbeta proaktivt, strukturerat och tycker om att sätta saker i system samt att utveckla och driva en avdelning. Du är pragmatisk och lösningsorienterad utan att ge avkall på viktiga legala frågor. Eftersom arbetet innebär att du handskas med stora och komplexa affärssamband med komplexa legala frågor bör du vara effektiv och van att ha många kontaktytor både inom och utom företaget. Du kommer att informera, kommunicera och säkerställa att organisationen har rätt kunskap, verktyg och information gällande lagstiftning. Du kommer även att ha budgetansvar. Du har en svensk jurist kandidat examen och är flytande i svenska och engelska, såväl muntligt som skriftligt. Du hanterar Word, Excel, Powerpoint och Googlemiljön väl. 

Som person är du

  • Social

  • Förtroendeingivande

  • Bra på att samarbeta

  • Positiv och bidrar med energi

  • Ansvarskännande

  • Strukturerad

Din ledarstil innebär att du

  • Motiverar och involverar

  • Inger och skapar förtroende

  • Har mod att ställa krav när så behövs

  • Är lyhörd och inkluderande

Övrig information

Tjänsten är placerad i Stockholm och du kommer att tillhöra Bolagsgruppen och rapportera till vår CFO. Det förekommer ett fåtal resor i tjänsten. 

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med von Feilitzen & Partners. Välkommen med din ansökan och frågor till Rosita von Feilitzen, telefon 073-540 57 07. Skicka din ansökan med CV, personligt brev och relevanta betyg och intyg snarast. Intervjuer kommer att ske löpande. Sista ansökningsdag är den 20 augusti 2021.

 

Dela detta jobb

Chefsjurist till REITAN CONVENIENCE SWEDEN AB

von Feilitzen & Partners AB