juridikjobb.se

Compliance Officer till Skandiabanken

Ort
Kategorier
Utgår

2021-06-23

Ansök nu

Compliance Officer till Skandiabanken

Vi söker en Compliance Officer till Skandiabankens Compliancefunktion som vill vara med och utveckla framtidens bank.

Om tjänsten

Som Compliance Officer ansvarar du för att bidra till att banken uppfyller de regler som gäller för den tillståndspliktiga verksamheten. Du kommer att arbeta med råd och stöd till bankens personal och att övervaka och kontrollera regelefterlevnad av externa och interna regelverk. Du kommer att arbeta såväl självständigt som tillsammans med övriga medarbetare inom compliancefunktionen.

Till dina arbetsuppgifter hör bland annat att:

  • Bidra vid framtagandet av nya och förändrade tjänster och produkter

  • Identifiera risker för bristande regelefterlevnad

  • Genomföra rapportering och omvärldsbevakning

  • Analysera nya och förändrade regulatoriska krav som påverkar verksamheten

  • Löpande följa upp verksamhetens regelefterlevnad och genomföra kontroller

Bankens Compliancefunktion utgörs av ett sammansvetsat team med fyra medarbetare, vilket ger dig goda förutsättningar för utveckling. Du rapporterar till bankens Chief Compliance Officer.

Om dig

Vi söker dig som har en jurist-/affärsjuridisk examen med ca 2-3 års erfarenhet av governance, risk och compliance inom bank- eller värdepappersverksamhet, företrädesvis som konsult. Du har goda kunskaper och erfarenheter av att arbeta med finansmarknadsreglering.

För att lyckas i rollen behöver du vara analytisk och strukturerad. Du kan arbeta självständigt och kan se frågor i ett större perspektiv samtidigt som du har ett sinne för detaljer. Rollen kräver också att du har god samarbetsförmåga och en mycket god kommunikativ förmåga, såväl i muntlig som i skriftlig form. Du har ett stort driv, är initiativtagande och håller hög kvalitet på ditt arbete. Du tycker det är viktigt med ordning och reda, är förtroendegivande och uppvisar stor integritet i ditt arbete.

Ansökan

Låter detta intressant? Då är du varmt välkommen att skicka in din ansökan!

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment. Urval sker löpande, ansök därför redan idag. För ytterligare information eller frågor rörande tjänsten, kontakta Linda Sjöhagen på tel. 073 641 88 81 eller linda.sjohagen@sharprecruitment.se

Dela detta jobb

Compliance Officer till Skandiabanken

Sharp Recruitment & Consultants