juridikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Juridikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Data Protection Officer (DPO)

Företag Jula AB
Ort
Utgår

2022-08-05

Ansök nu

Data Protection Officer (DPO)

Jula erbjuder händiga människor ett brett och noga utvalt sortiment av produkter för hemmet, trädgården och fritiden till låga priser. Vi vill motivera människor att själva förenkla sin vardag och skapa sig ett aktivt och roligt liv. Jula finns idag i Sverige, Norge och Polen. Julas omsättning 2021 var 9,3 miljarder SEK.

Expansion är en tydlig del av Julas vision, här erbjuds goda utvecklings- och karriärmöjligheter. Jula är en del av Jula Holdingkoncernen som idag har verksamhet i flera länder. I koncernen ingår förutom Jula även Hööks, G&K Blanks Fastigheter, Wästgöta Finans, Jula Logistics, Jula Miljö & Energi och Jula Hotell & Konferens.

Vill du spela en viktig roll i utvecklingen av Julakoncernen och stödja organisationen i arbetet med dataskyddsfrågor? Vi söker nu en DPO med uppdrag att säkerställa att koncernens bolag följer GDPR och andra dataskyddsbestämmelser.

Det här gör man som DPO

Som DPO ansvarar du för att skapa förutsättningar för och säkerställa att Julakoncernen lever upp till dataskyddsförordningen och andra tillämpliga dataskyddsbestämmelser. Du driver aktivt koncernens dataskyddsarbete, arbetar med råd och stöd till bolagens medarbetare i dataskyddsfrågor, utför konsekvensbedömningar avseende dataskydd och övervakar och kontrollerar regelefterlevnad av externa och interna regelverk.

I uppdraget ingår att upprätta och granska personuppgiftsbiträdesavtal och ansvara för interna regelverk och policys inom området. Som DPO kommer du också att ansvara för att registerförteckningen över personuppgiftsbehandlingar hålls komplett och är uppdaterad.

I uppdraget som DPO ingår vidare att rapportera regelefterlevnad till VD och styrelse för respektive bolag. Rollen ingår i Julas koncerngemensamma legalavdelning och rapporterar till General Counsel. Du kommer att vara DPO för koncernens samtliga verksamhetsdrivande bolag, inklusive Julas verksamheter i bl. a Norge, Polen och Finland.

Det här är din bakgrund och dina erfarenheter

Vi söker dig som har några års erfarenhet av dataskyddsarbete från advokatbyrå, bolag eller myndighet. Du är utbildad jurist med juristexamen eller annan motsvarande bakgrund. För att lyckas i uppdraget är det viktigt att du kan applicera regelverk i relation till många olika verksamheter och länders lokala förutsättningar.

Erfarenhet av annat arbete inom regelefterlevnad eller corporate governance är meriterande. Du behärskar svenska och engelska väl i både tal och skrift.

Det här är du som person

För att lyckas i uppdraget behöver du vara en person med stort eget driv som självständigt kan leda projekt och få saker gjorda. Du drivs av att arbeta utvecklingsinriktat och i nära samverkan med verksamheten.

Som person är du kommunikativ och relationsbyggande och har lätt att skapa positiva relationer i organisationen. Du för fram ditt budskap på ett pedagogiskt och tydligt sätt samt har en förmåga att göra regelverk greppbart för andra inom verksamheten.

Bra att veta

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med 6 månaders provanställning och med placering på Julas huvudkontor i Skara. På Jula tillämpar vi ett flexibelt arbetssätt, det är uppdrag och ansvarsområden som styr varifrån man utför sitt arbete. Jula har kollektivavtal med Unionen för tjänstemän.

Så här söker du

Om du känner att du skulle passa för denna roll, tveka inte att söka direkt. Intervjuer kan komma att hållas löpande vilket innebär att tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag. Frågor om tjänsten besvaras av Markus Landahl, General Counsel på markus.landahl@jula.se eller 0702-678498.

Sista ansökningsdag är 5 augusti 2022.

Dela detta jobb

Data Protection Officer (DPO)

Jula AB