juridikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Juridikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Dataskyddsombud till Collectum

Ort
Kategorier
Utgår

2022-08-31

Ansök nu

Dataskyddsombud till Collectum

Dataskyddsombud till Collectum

Collectum är en valcentral för tjänstepensionen ITP och fungerar som en länk mellan de privatanställda tjänstemännen, arbetsgivarna och försäkringsbolagen. Vi har inget eget vinstintresse utan jobbar på uppdrag av arbetsmarknadsparterna Svenskt Näringsliv och PTK. Vi är stolta över vårt uppdrag och att vi är en viktig aktör i det svenska pensionssystemet.

Nu söker vi ett Dataskyddsombud med flerårig erfarenhet från området.

Vill du bli en del av en organisation där arbetsklimatet präglas av engagemang, eget ansvar och gott samarbete. Med ett tillitsbaserat ledarskap och delaktighet skapas utrymme för eget initiativtagande och självledarskap. Hos oss ges du utrymme för hela ditt liv.

OM TJÄNSTEN OCH TEAMET

Som Dataskyddsombud kommer du att ingå i ett team med vår chefsjurist och en bolagsjurist. Vårt team kännetecknas av frihet under ansvar, tillit till varandra och öppenhet kring att både ge och ta emot feedback.

I tjänsten som Dataskyddsombud (DPO) kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter bland annat att innefatta:

  • Arbete kring GDPR såsom uppföljning av leverantörer, stötta verksamheten i samband med tex implementering av nya system eller förändringar av rutiner, löpande besvara frågor och förse verksamheten med information, avge rapport till styrelsen två gånger per år
  • Samverka med Dataskyddsombud från närliggande bolag samt omvärldsbevakning
  • Omvärldsbevaka och utreda konsekvenser av ny/ändrad lagstiftning och samarbeta med verksamheten för att säkerställa Collectums efterlevnad av regulatoriska krav
  • Interna regelverk, frågor kring tillämpning och tolkning av de regelverk som verksamheten följer
  • Ansvara för rapportering av incidenter till IMY
  • Ansvara för att upprätta, granska och säkerställa efterlevnad av processer, rutiner och mallar inom dataskyddsområdet tex mall för konsekvensbedömningar
  • Bygga vidare på den interna medvetenheten och kunskapen kring dataskydd till exempel genom att hålla interna utbildningar.

Collectum har kommit långt i att implementera ett agilt arbetssätt som även inkluderar vårt arbete inom den juridiska enheten. Arbetssättet innebär att vi behöver ligga nära verksamheten, vara beredda att ställa om och ha ett flexibelt förhållningssätt till våra arbetsuppgifter. Collectum är ett litet, familjärt bolag vilket innebär att vi ofta samarbetar över gränser och är lyhörda för varandras olika behov.

MER OM DIG OCH VAD VI SÖKER

Vi ser att du har en juristexamen och minst 5 års relevant arbetslivserfarenhet. Du behöver ha gedigen kunskap inom GDPR och du har arbetat som dataskyddsombud (DPO). Intresse och kunskap av IT är också viktigt då du kommer att arbeta nära i IT- projekt med våra utvecklingsteam, CISO och Säkerhetschef. Har du erfarenhet av försäkringsrätt är det ett plus, men inte ett krav.

Även om svenska är det huvudsakliga arbetsspråket behöver du kunna uttrycka dig på engelska i både tal och skrift då Collectum har avtal med utländska leverantörer.

I den här rekryteringen kommer vi lägga stor vikt vid personlig lämplighet för rollen. Vi letar efter dig som är trygg i din roll som DPO och som självständigt tar dig an dina ärenden/uppgifter redan från start. Du har förmågan att förklara komplexa juridiska begrepp och att göra juridik begripligt för mottagaren. Du är van vid att jobba strukturerat och effektivt mot deadline. För oss är det viktigt att du förstår Collectums affär, tjänster och produkter samt att du bidrar med en förståelse för hur man tar in ny lagstiftning och anpassar den till vår verksamhet. Eftersom Collectum befinner sig i en förändringsfas ges du möjlighet att kunna påverka och sätta din prägel på Collectums dataskyddsarbete.

OM COLLECTUM SOM ARBETSGIVARE

Vi är en liten organisation med ca 140 anställda. Det innebär korta beslutsvägar, men ställer också krav på ett personligt ledarskap och lagarbete. Våra förmåner utgår från att skapa en hållbar arbetsplats med hållbara medarbetare. Vi vill uppmuntra till goda vanor, ökat välbefinnande och en möjlighet att själv kunna planera och prioritera sin tid. På så vis skapar vi tillsammans goda förutsättningar för prestation och arbetsglädje. Några av de förmåner som uppskattas mest av våra kollegor är förmånliga pensionslösningar, Collectumfria arbetsdagar, massage på jobbet och subventionerad lunch.

ÖVRIGT

Vi arbetar idag efter en arbetsmodell där vi erbjuder flexibilitet för våra anställda som innebär möjlighet att arbeta hemifrån men även att ses på vårt fina kontor vid Medborgarplatsen.

ANSÖKAN

I denna rekrytering samarbetar vi med von Feilitzen & Partners. Välkommen med din ansökan och frågor till Rosita von Feilitzen, telefon 073-540 57 07. Skicka din ansökan till: www.vonfeilitzen.se med CV, personligt brev och relevanta betyg och intyg snarast. Intervjuer kommer att ske löpande.

Facklig representant för FORENA är Camilla Björk, 076-209 8135 och facklig representant för SACO är Anders Jonasson, 08-508 981 67.

Dela detta jobb

Dataskyddsombud till Collectum

von Feilitzen & Partners AB