juridikjobb.se

Dataskyddsombud till Kommunledningsförvaltningen

Ort
Kategorier
Utgår

2021-08-08

Ansök nu

Dataskyddsombud till Kommunledningsförvaltningen

Om arbetsplatsen

Som dataskyddsombud kommer du att vara placerad i kommunens juridikenhet. Enheten ansvarar för juridiska frågor kommunövergripande, säkerställer att ett professionellt sakkunnigstöd finns inom juridik och stödjer även de kommunala bolagen i dataskyddsfrågor. Juridikenhet leds av chefsjuristen och arbetsgruppen består därutöver av tre kommunjurister, en jurist riktad mot social- och omsorgsförvaltningen samt tre dataskyddsombud. Arbetsplatsen är centralt belägen på Ågatan 40. Flextidsavtal tillämpas. 

Arbetsbeskrivning

Dataskyddsombudet ska tillsammans med de andra dataskyddsombuden arbeta mot Linköpings kommuns nämnder och bolag. Som dataskyddsombud har du en stödjande och granskande roll vilket bland annat innebär att kontrollera att personuppgifter behandlas på ett korrekt och lagligt sätt. Dataskyddsombudet ska informera och ge råd om dataskyddsförordningen och angränsande lagstiftning. Vidare ska du som dataskyddsombud även fungera som kontaktpunkt för tillsynsmyndigheten och för registrerade personer.

I uppdraget som dataskyddsombud ingår att:

  • Vara ett kunskapsstöd till Linköpings kommuns nämnder och bolag gällande dataskyddsförordningen och angränsande lagstiftning.

  • Övervaka den interna efterlevnaden av dataskyddsförordningen och i vissa fall rapportera organisationens brister och utvecklingsbehov.

  • Identifiera kompetensutvecklingsbehov samt planera och genomföra utbildningar avseende dataskyddsförordningen och angränsande lagstiftning.

  • Bistå vid genomförande av konsekvensbedömningar. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har affärsjuridisk magister-/masterexamen, juridisk kandidatexamen eller annan högskoleexamen som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har vidare goda kunskaper om dataskyddsförordningen och angränsande lagstiftning. Det är meriterande om du har erfarenhet av juridiskt arbete eller arbetat som personuppgiftsombud/dataskyddsombud alternativt på annat sätt inom området.

Du kan ta ansvar för din uppgift genom att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt samt driver dina processer vidare. Du förstår de fackmässiga aspekterna av arbetet och underhåller din kunskap. Vidare arbetar du bra med andra och relaterar dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du har en realistisk tro på din egen förmåga, står för det som sagts och vågar säga ifrån. Du lyssnar och kommunicerar klart och välformulerat för både små och stora grupper. Arbetet kräver mycket goda kunskaper i svenska i både tal och skrift för att bland annat kunna stötta i och informera om lagstiftningen. 

Urval och intervjuer för tjänsten påbörjas under v. 33-34. 

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.  

Information om tjänsten

Tillträde: oktober

Anställningsform: Vikariat till och med 2022-09-01 med chans till förlängning 

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 7071

Dela detta jobb

Dataskyddsombud till Kommunledningsförvaltningen

Linköpings kommun