juridikjobb.se

logga

DLL Nordics söker Chefsjurist

Företag Jurek
Ort
Utgår

2021-05-30

Ansök nu

DLL Nordics söker Chefsjurist

DLL är ett globalt finansieringsbolag som genom lokala och globala samarbeten erbjuder finansieringslösningar till företag och därigenom möjliggör investering av utrustning, teknik och programvara för att säkerställa deras tillväxt. Våra hållbara och effektiva finansieringslösningar, i kombination av både kunskap och råd, leder till ett smartare och mer ekonomiskt nyttjande av kapitaltillgångar.

Nu söker vi en chefsjurist för vår nordiska verksamhet!

Arbetsbeskrivning

Som Chefsjurist för DLL Nordics är du ansvarig för all juridik inom den nordiska verksamheten. Rollen är bred och du arbetar med olika affärsjuridiska frågor med fokus på finansiering och leasing, och du stöttar såväl ledningen som verksamheten. Förutom att du arbetar operativt med de frågor som löpande dyker upp är du också med och utformar rutiner för hur bolaget ska hantera sina risker och säkerställa relevant risknivå och legalt stöd. En stor del av din tid kommer du lägga på upprättande och förhandling av kommersiella avtal. Vidare är du också delaktig i produktutveckling för att säkerställa produktens kommersiella, konkurrensmässiga och legala hållbarhet. Du är också ansvarig för hantering av bolagets tvister.

Du rapporterar till bolagets VD och sitter med i företagets ledningsgrupp. Som chef för juristavdelningen har du personalansvar för bolagets tre jurister varav en med placering i Norge. Företaget har nyligen flyttat till moderna och nytänkande lokaler mitt i centrala Stockholm.

Vem är du?

Vi söker dig som efter juristexamen har arbetat minst 8-10 år på bolag och/eller advokatbyrå. Du har en bred affärsjuridisk kompetens gärna med särskild erfarenhet av finansiering och leasing. Du har stor erfarenhet av att upprätta och förhandla kommersiella avtal och du trivs som bäst när du får arbeta nära affären. I ledningsgruppen förväntas du bidra inte endast med din juridiska kompetens utan också aktivt delta i de affärsmässiga diskussionerna samt i bolagets strategiska frågeställningar. Du har ledarerfarenhet och vi ser gärna att du också har haft personansvar. Som jurist är du affärsmässig och pragmatisk utan att släppa kravet på hög kvalitet i din rådgivning. Du arbetar strukturerat och du är trygg med att fatta beslut. Som person är driven och engagerad. Du motiveras av utmaningar och av att utmanas, samtidigt som du har hög integritet. Du är kommunikativ, har lätt att etablera relationer och stor samarbetsförmåga.

Du erbjuds

Som Chefjurist för DLL Nordics erbjuds du en central och utmanande roll inom företaget med många kontaktytor både internt och externt.

Hos oss ser vi personalen som vår största tillgång. Som en värdefull medarbetare hos DLL, bidrar du till en informell och professionell atmosfär där alla uppmuntras till att skapa nätverk genom hela organisationen. Med samlad kompetens blir vi effektiva och kundfokuserade, och den främsta partnern inom finansiella lösningar.

Som anställd hos oss får du lägga två dagar per år i volontärarbete åt en lokal välgörenhetsorganisation.

Ansökan

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Urval sker löpande.

I denna rekryteringsprocess samarbetar DLL med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Woodcock på telefonnummer 0733-10 95 85 alternativt helena.woodcock@jurek.se.

Om verksamheten

DLL är ett globalt finansbolag med tillgångar på över 30 miljarder euro. Företaget grundades 1969 och har huvudkontor i Eindhoven i Nederländerna. DLL erbjuder finansiella lösningar inom lantbruk, livsmedel, hälso- och sjukvård, miljövänlig teknik, entreprenad, transport, industri samt IT och dokumenthantering. DLL samarbetar med tillverkare, återförsäljare och distributörer av utrustning i över 30 länder för att stödja deras distributionskanaler och hjälpa till att utveckla verksamheten. Genom att kombinera kundfokus med djupgående branschkunskap levererar DLL hållbara finansiella lösningar för produkternas livscykler, som till exempel lagerfinansiering, detaljhandelsfinansiering och finansiering av begagnad utrustning. DLL är ett helägt dotterbolag inom Rabobank koncernen.

Dela detta jobb

logga
DLL Nordics söker Chefsjurist

Jurek