juridikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Juridikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logo

Ellos Group söker bolagsjurist

Företag Jurek
Ort
Kategorier
Utgår

2022-12-09

Ansök nu

Ellos Group söker bolagsjurist

Skulle du trivas med att arbeta i ett e-handelsbolag med hög kompetens, lång historia och med ett hållbart förhållningssätt? Vill du vara med och driva dina egna frågor och utveckla vår juristavdelning till en central funktion inom koncernen? Är du intresserad av mode- och heminredning - en snabb bransch som aldrig står stilla? Då ska du söka tjänsten som bolagsjurist hos oss på Ellos Group.

Om verksamheten

Ellos Group är en ledande e-handelskoncern inom mode, hem och skönhet i Norden. I koncernen ingår e-handelsplatserna Ellos, Jotex och Homeroom. Utöver försäljning i nordiska länderna bedriver vi även e-handel i Polen, Holland, Österrike och Tyskland. Vår verksamhet drivs från Borås där också våra 600 anställda har sin arbetsplats. Totalt omsätter koncernen 3,6 miljarder kronor.

Vi strävar ständigt efter att utveckla hållbara erbjudanden för våra kunder. Vi utvecklar och designar egna produkter och vår egen betalningslösning Elpy förser våra kunder med enkla och säkra sätt att genomföra köp på våra plattformar.

Arbetsbeskrivning

Rollen som bolagsjurist är en ny, central och viktig funktion inom Ellos Group. Här får du möjlighet att bygga upp vår juristavdelning och arbeta nära verksamheten i många olika frågor. Du kommer att löpande lämna råd och vara ett stöd till verksamhetens olika delar. Bland annat kommer du att hantera de juridiska frågeställningarna kopplade till vår betalningslösning. I det arbetet kommer du även att hantera olika tillståndsfrågor och anpassa systemet till olika nationella bestämmelser.

Utöver det kommer du arbeta strategiskt med att skydda våra varumärken och immateriella rättigheter samt hantera olika intrångsfrågor. I din roll kommer det även att ingå att hantera såväl konsumenträttsliga frågeställningar som förhandling av olika avtal med leverantörer och samarbetspartners. Du kommer dessutom ansvara för hanteringen av bolagsrättsliga frågeställningar samt upphandling och samarbete med externa legala rådgivare. Du kommer att rapportera till CFO.

Vem är du?

Vi söker dig med svensk juristexamen som har tre till fem års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete inom något eller några av områdena finansiell service (kopplat till vår egen betallösning), konsumenträtt, immaterialrätt, bolagsrätt och/eller avtalsrätt från bolag, advokatbyrå eller likande. Vi ser det som meriterande om du tidigare har erfarenhet av att bygga upp en juristavdelning eller branschgrupp.

Eftersom du kommer att arbeta både strategiskt och nära den operativa verksamheten krävs det att du är kommunikativ, strukturerad, självständig och lösningsorienterad. Vidare ser vi gärna att du har förmågan att prioritera bland arbetsuppgifterna och att sätta rådgivningen i ett kommersiellt perspektiv. Du arbetar också proaktivt, är prestigelös och trivs med att vara en del av ett team.

Du har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Du erbjuds

Hos oss erbjuds du en möjlighet att ta tillvara på din drivkraft att utvecklas i en framtidsbransch och i ett bolag som växer. Du får också möjlighet att spela en central roll i koncernens utveckling och bygga upp den legala delen av verksamheten. Vi på Ellos Group har många produktkategorier och du får möjlighet att göra skillnad genom att bland annat verka för hållbarhet. Hos oss på Ellos Group hjälper vi varandra. Glädje, gemenskap och hållbarhet är ledord i vår resa framåt i en bransch som utvecklas i snabb takt.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Ellos Group med Jurek Rekrytering & Bemanning. Urval sker löpande så välkommen att inkomma med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Vänligen notera att vi inte tar emot ansökningar via mail. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ida Odelius på telefonnummer 076 002 69 19 alternativt ida.odelius@jurek.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

Logo
Ellos Group söker bolagsjurist

Jurek