juridikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Juridikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Byggföretagen arbetar för en attraktiv, sund och säker byggbransch och är en av de största medlemsorganisationerna inom Svenskt Näringsliv. En viktig del av vårt uppdrag är att ge rådgivning till våra medlemsföretag i frågor som rör arbetsrätt och kollektivavtal samt att förhandla med våra fackliga motparter.

Nu söker vi en förhandlare för att stärka upp denna del av vår verksamhet i Göteborg. Har du erfarenhet av att arbeta med förhandlingar och kollektivavtal så är det här jobbet för dig!

Om tjänsten

Som förhandlare kommer du att genomföra lokala förhandlingar med de fackliga motparterna (Svenska Byggnadsarbetareförbundet, Seko, Sveriges Ingenjörer, Unionen och Ledarna). Du kommer också att ge rådgivning och information till medlemsföretagen i frågor som rör arbetsrätt, lönebildning och våra kollektivavtal (Byggavtalet, Väg-och Banavtalet och Tjänstemannaavtalet). I tjänsten ingår även att hålla utbildningar inom kollektivavtalsområdena.

Du ingår i region Väst som består av 15 medarbetare som tillsammans företräder Byggföretagen och ger medlemmarna stöd och service från våra kontor i Göteborg, Uddevalla och Skövde. Som förhandlare är dina närmaste kollegor de 5 personer vilka utgör arbetsmarknadsgruppen som jobbar med arbetsrätt, kollektivavtal och lönebildningsfrågor. Din närmaste chef är chefen för arbetsgivarfrågor i region Väst.

I dina arbetsuppgifter ingår att

  • Agera biträde eller part i förhandlingar med våra avtalsanslutna motparter på lokal nivå samt vara delaktig i centrala förhandlingar

  • Arbeta med rådgivning till våra medlemsföretag såväl lokalt som nationellt

  • Arbeta med byggbranschens lönebildningsprocess och vara ett viktigt stöd för medlemsföretagen

  • Vara drivande i projekt, nätverk och utskott

  • Genomföra möten och aktiviteter för medlemsföretagen

  • Utbilda och sprida kunskap inom kollektivavtalsområdet

  • Bygga relationer med medlemsföretag, viktiga organisationer och externa samarbetspartners

  • Samverka internt med det nationella kansliet 

Din profil

Som person har du en god social förmåga, hög servicekänsla och vi värdesätter din förmåga att skapa goda relationer externt såväl som internt. Du är ansvarstagande och självständig, har god initiativförmåga samt är noggrann och prestigelös. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska och har ett genuint intresse för arbetsrättsliga frågeställningar.

Vi tror att du har gedigen erfarenhet från liknande arbete med förhandling, arbetsrätt och kollektivavtal. Det är meriterande om du har erfarenhet från byggbranschen, våra kollektivavtal och/eller kunskaper inom lönebildning och prestationslön. Vi ser gärna att du har relevant högskoleutbildning inom t.ex. juridik eller HR. Du kan även ha arbetslivserfarenhet som bedöms likvärdig.

Vi erbjuder

Vi tillämpar förtroendearbetstid och har ett lägre arbetstidsmått än den normala fyrtiotimmarsveckan. Utöver det erbjuder vi friskvårdsbidrag, arbetstidsförkortning, sjukvårdsförsäkring samt gruppförsäkring. I övriga frågor gäller tjänstemannaavtalet mellan Byggföretagen och Ledarna, Sveriges Ingenjörer, Unionen.

Placering

Tjänsten är placerad vid vårt regionkontor på Ekmansgatan 1 i Göteborg. Vi tillämpar en distansarbetespolicy som innebär att du i överenskommelse med chef har möjlighet att arbeta på distans upp till två dagar i veckan.

Låter det intressant?

Välkommen med din ansökan! Observera att sista ansökningsdag är den 29 maj 2022 och att urval och intervjuer sker löpande.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Siri Åhlmans, arbetsrättsjurist och chef arbetsgivarfrågor i Göteborg, på siri.ahlmans@byggforetagen.se.

logo

Förhandlare

Ort
Utgår

2022-05-29

Ansök nu

Dela detta jobb