juridikjobb.se

Förvaltare/god man till förvaltarenheten, Halmstads kommun

Företag Halmstads kommun
Ort
Utgår

2020-02-24

Ansök nu

Förvaltare/god man till förvaltarenheten, Halmstads kommun

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens uppdrag är att genom utbildning, praktik och arbete öka individens förutsättningar för att hitta ett arbete och bli självförsörjande. Vi har bland annat kommunens största samlade utbud av gymnasieutbildningar samt kurser för vuxna.

Arbetsuppgifter

Som förvaltare/god man träder du in när det finns behov av ekonomiskt, juridisk eller socialt stöd i syfte att bevaka personens (huvudmannens) rättigheter. Du som förvaltare/god man bevakar huvudmannens rätt, förvaltar egendom samt sörjer för person. Huvudmännens behov står i centrum och arbetet med tydliga mål och individuella uppföljningar är en viktig del i ditt utvecklingsarbete som förvaltare/god man. När du åtar dig uppdraget som förvaltare/god man innebär det att du blir du personligen förordnad.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomutbildning eller likvärdig högskoleutbildning som arbetsgivaren finner lämplig samt erfarenhet och ett genuint intresse av att arbeta med målgruppen. Du har kunskap om samhällsservicen som t.ex. sjukvårdens organisation, socialtjänstlagen, lagen om stöd och service, samt kunskap om/intresse för juridik och ekonomi. Som person har du god förmåga att skapa konstruktiva relationer, är prestigelös och bemöter alla på ett professionellt och respektfullt sätt. Du är van att göra egna prioriteringar, arbeta strukturerat, självständigt och fatta tydliga beslut. Du agerar utifrån vår kommuns gemensamma värdegrund och är ett föredöme för andra medarbetare. Du uppmuntrar till delaktighet och kreativitet, visar personlig omtanke genom att ge stöd och genom att konfrontera i ett gott syfte, både för dina närmaste kollegor och för organisationen i stort. Genom ditt sätt att agera och kommunicera sprids detta förhållningssätt vidare i organisationen och skapar motiverade och kreativa kollegor.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Deltid
Tillträde
Enligt överenskommelse
Publicerad
2020-02-07
Ansök senast
2020-02-24

Upplysningar

  • Karin Högberg, Verksamhetschef
    Telefon: 073-143 20 50
  • Ewa Gunnarsson
    Vision
    Telefon: 070-890 71 75

Ansökan

Referensnummer
C35357 - 2020

Dela detta jobb

Förvaltare/god man till förvaltarenheten, Halmstads kommun

Halmstads kommun