juridikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Juridikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Förvaltningsjurist till VA SYD

Företag VA SYD
Ort
Utgår

2023-02-08

Ansök nu

Förvaltningsjurist till VA SYD

Är du resultat- och utvecklingsinriktad, har en vilja och förmåga att driva förändringsarbete och har lätt för att knyta nya kontakter på alla nivåer? Vill du arbeta för att utveckla och stärka vår förmåga att leverera i vårt uppdrag, med utgångspunkt i vår organisationsform kommunalförbundet? Då ska du läsa vidare om vår tjänst som förvaltningsjurist på VA SYD!

Det här handlar jobbet om

Rollen spänner över det samlade offentligrättsliga området och syftar till att stärka VA SYDs förmåga som förvaltningsmyndighet och i övriga rättsliga frågor kopplade till VA SYDs uppdrag. Du verkar för att stärka VA SYDs förmåga och kultur inom det offentligrättsliga området, med utgångspunkt i de grundläggande värderingar som styr den kommunala verksamheten. Dina arbetsuppgifter omfattar utredningsarbete, stöd och rådgivning, utbildningsinsatser och omfattar såväl självständigt arbete som arbete i samverkan med kolleger.

Arbetet innebär bland annat:

 • Att agera stöd till förbundsdirektör och ledningsgrupp i frågor rörande VA SYDs uppdrag och förbundsordning.

 • Att agera stöd i frågor kopplade till såväl VA SYDs egna som våra ägarkommuners beslut samt i beslutsgången för politiska beslut.

 • Ansvar för VA SYDs centrala styrande dokument

 • Hantera frågor kopplade till kommunala avtal, offentlighet och sekretess och intern styrning och ledning.

 • Övriga på en juridisk enhet vanligt förekommande arbetsuppgifter. 

Vi erbjuder

Du kommer till en arbetsplats med god gemenskap och stolthet över vårt samhällsviktiga uppdrag där du ges mycket eget ansvar och möjlighet att påverka både arbetet och din egen kompetensutveckling. Vi värnar om våra medarbetare och satsar på delaktighet och utveckling samt balans mellan arbete och fritid och erbjuder bland annat friskvårdstimme, friskvårdsbidrag och möjlighet till semesterdagsväxling. Vi arbetar aktivt för att VA SYD ska upplevas som en mycket bra arbetsplats av våra medarbetare. 

Juridiska enheten består av fyra medarbetare och arbetar med intern juridisk konsultation och med att företräda VA SYD externt i domstolsprocesser. 

Vem är du?

Vi söker dig som är grundad i den offentliga verksamhetens uppdrag och värdegrund. Du står bakom vår miljöidentitet och våra kärnvärden kvalitet, engagemang och lyhördhet. Du har en god analytisk förmåga och systemförståelse och ser ditt uppdrag utifrån ett helhetsperspektiv. Rollen ställer höga krav på god förmåga till samarbete och vi söker därför en person som är pragmatisk, social, prestigelös och har lätt för att knyta nya kontakter på alla nivåer. Du har lätt för att omsätta ord till handling. Du kommunicerar väl och kan samla in, paketera och presentera material för andra på ett pedagogiskt sätt. Du arbetar effektivt och har förmåga att prioritera utan att göra avkall på kvalitet. Du har en vilja att bidra till verksamhetens utveckling och att ta ansvar för helheten med verksamhetens uppdrag i fokus.

Dina erfarenheter

VA SYD söker dig som har:

 • Juristexamen

 • Minst 2 års arbetslivserfarenhet som jurist

 • Yrkeserfarenhet från offentlig verksamhet

 • Mycket goda kunskaper inom det offentligrättsliga området

 • Flytande svenska i både tal och skrift 

Meriterande är även du har

 • Erfarenhet av domstolsarbete

 • Erfarenhet av arbete som nämndsekreterare

 • Erfarenhet av att arbeta som jurist på en kommun eller inom en region och därigenom har goda kunskaper av flertalet av de rättsområden som förekommer inom kommunal verksamhet som exempelvis kommunallagen, förvaltningslagen och offentlighets- och sekretesslagen med mera.

Vill du vara med och driva på miljösmarta lösningar i samhällsbygget? Välkommen med din ansökan!

Vilka är VA SYD?

VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång 24/7, har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år. Vi renar, kvalitetssäkrar och levererar dricksvatten och tar hand om det som spolas ner i våra avlopp för att vårda hav och vattendrag. Vi hanterar skyfall genom att skapa kreativa lösningar för vattnets väg och samlar in avfall för återvinning och återbruk. Vi motiverar och inspirerar våra kunder till att göra smarta miljöval. 

Vi vill hjälpa till att rädda världen genom våra sex mål:

 • Vara klimatneutralt och energipositivt år 2030

 • Produktifiera och ha nyttiggjort restprodukter år 2025

 • Vara en av Europas mest effektiva VA- och avfallsorganisationer år 2025

 • Leda utvecklingen för hög vattenkvalitet till rekreation och dricksvatten år 2025

 • Uppnå nollvision för oplanerade driftstörningar för kund år 2030

 • Inspirera och ha aktiverat alla kunder för en bättre miljö år 2025  

Övrig information

På VA SYD arbetar vi med en kompetensbaserad rekryteringsprocess. Det innebär att alla sökande bedöms utifrån samma kriterier och prioriterade kompetenser. Våra intervjuer fokuserar på de kompetenser som är viktiga för rollen, vilka inkluderar yrkesmässig erfarenhet, kunskap och beteenden. Vi har tagit bort det personliga brevet från vår process och ber dig istället att kortfattat motivera varför du söker jobbet och besvara några urvalsfrågor som utgår från kraven i rollen. På så sätt sparar vi både din och vår tid genom att det blir tydligt för dig vad du ska fokusera på, och vi kan matcha rätt kandidat för rollen och göra ett effektivt och rättvist urval. 

Som sökande till VA SYD kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Vissa av våra anställningar kan även innebära en krigsplacering. 

På VA SYD arbetar vi med samverkan för ökad dialog och ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Våra fackliga organisationers (Kommunal, Vision, Ledarna och SACO-förbunden) representanter når du via vår kundservice på 040-635 10 00. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos VA SYD samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen.

Dela detta jobb

Förvaltningsjurist till VA SYD

VA SYD