juridikjobb.se

logga

Head of Legal till OneMed

Företag Jurek
Ort
Utgår

2021-05-30

Ansök nu

Head of Legal till OneMed

OneMed är en ledande distributör av förbrukningsmateriel och vårdrelaterade tjänster till hälso- och sjukvården i Europa. Vi finns i tolv länder, har drygt 1000 medarbetare och omsätter ca 6 miljarder kronor.

OneMed söker nu en Head of Legal till en ny och central roll inom företaget!

Arbetsbeskrivning

Som OneMed-koncernens Head of Legal blir du först på plats att sätta upp en juristfunktion med ett övergripande ansvar för koncernens legala frågeställningar. Du kommer arbeta med företagets förvärv och transaktioner liksom gå in och stötta vid större avtalsförhandlingar. Rollen innehåller också en hel del corporate governance för koncernens samtliga bolag. Rollen är således bred och du förväntas arbeta nära verksamheten och ledningen och du är också med och utformar rutiner för hur bolaget ska hantera sina risker och säkerställa relevant risknivå och legalt stöd.

Tjänsten är placerad på koncernens huvudkontor i Danderyd utanför Stockholm, och du rapporterar till bolagets CFO.

Vem är du?

Vi söker dig som efter juristexamen har arbetat minst fem år på bolag och/eller advokatbyrå. Du har en bred affärsjuridisk kompetens med särskild erfarenhet av M&A, bolagsrätt och av att upprätta och förhandla kommersiella avtal. Erfarenhet från snabbväxande internationella bolag är meriterande. Du motiveras av att arbeta i en entreprenöriell miljö som präglas av högt tempo och en ambition att växa. Du är van att arbeta självständigt och du trivs med ansvar. Du trivs som bäst när du har många bollar i luften, du har en hög energinivå och du är känd för att leverera. Samtidigt är du teamorienterad och har en stor samarbetsförmåga. Då bolaget har en stark internationell prägel arbetar du obehindrat på förutom svenska även engelska.

Du erbjuds

Vi erbjuder dig en central och utmanande roll inom företaget med många kontaktytor både internt och externt. Du får en unik möjlighet att bygga upp en juristfunktion och är du rätt person har du en brant utvecklingskurva där din roll växer i takt med bolaget.

Ansökan

Urval sker löpande.

I denna rekryteringsprocess samarbetar OneMed med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Woodcock på telefonnummer 0733-10 95 85 alternativt helena.woodcock@jurek.se.

Om verksamheten

OneMed är en ledande distributör av förbrukningsmateriel och vårdrelaterade tjänster till hälso- och sjukvården i Europa. Vi finns i tolv länder, har drygt 1000 medarbetare och omsätter ca 6 miljarder kronor. OneMed är en samarbetspartner som möjliggör bättre liv för patienter, underlättar vardagen för sjukvårdens medarbetare och bidrar till lägre vårdkostnader. Vi strävar efter att minska miljöpåverkan och att tillsammans med våra leverantörer förbättra arbetsvillkoren genom hela värdekedjan.

Dela detta jobb

logga
Head of Legal till OneMed

Jurek