juridikjobb.se

logga

Head of Legal till Pierce

Företag Jurek
Ort
Utgår

2020-12-05

Ansök nu

Head of Legal till Pierce

Pierce säljer kläder, utrustning och reservdelar till motorcyklister över hela Europa genom e-handelsbutikerna 24MX, XLMoto och Sledstore. Bolaget grundades 2008 i ett garage i södra Stockholm och tre år senare lanserades den första e-handelsbutiken utanför Sverige. Idag har Pierce ca 400 anställda, finns på 17 europeiska marknader och över 75% av försäljningen kommer från länder utanför Sverige.

Bolaget söker nu sin första Head of Legal till huvudkontoret i Västberga. 

Arbetsbeskrivning

Som bolagets Head of Legal blir du först på plats att sätta upp en juristfunktion med ansvar för bolagets samtliga legala frågeställningar. Rollen är bred och du förväntas arbeta nära verksamheten och ledningen. Förutom att du arbetar operativt med de frågor som löpande dyker upp är du också med och utformar rutiner för hur bolaget ska hantera sina risker och säkerställa relevant risknivå och legalt stöd. I rollen ingår bland annat upprättande och förhandling av avtal (framför allt med leverantörer av varor - främst från Asien -, tjänster och lokaler), bolagsrätt och styrelsearbete samt arbetsrätt och immaterialrätt (i huvudsak varumärkesrätt).

Du sitter på huvudkontoret i Västberga och rapporterar till bolagets CFO.

Vem är du?

Vi söker dig som efter juristexamen har arbetat minst fem år på bolag och/eller advokatbyrå. Du har en bred affärsjuridisk kompetens gärna med särskild erfarenhet av bolagsrätt och av att upprätta och förhandla avtal. Erfarenhet från snabbväxande internationella bolag är meriterande. Du motiveras av att arbeta i en entreprenöriell miljö som präglas av högt tempo och en ambition att växa. Du är van att arbeta självständigt och du trivs med ansvar. Du trivs som bäst när du har många bollar i luften, du har en hög energinivå och du är känd för att leverera. Samtidigt är du teamorienterad och har en stor samarbetsförmåga. Då bolaget har en stark internationell prägel arbetar du obehindrat på förutom svenska även engelska.

Du erbjuds

Vi erbjuder dig en central och utmanande roll inom företaget med många kontaktytor både internt och externt. Du får en unik möjlighet att bygga upp en juristfunktion och är du rätt person har du en brant utvecklingskurva där din roll växer i takt med bolaget.

Ansökan

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Ansökningshandlingarna ska vara på engelska. Urval sker löpande.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Pierce med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Woodcock på telefonnummer 0733-10 95 85 alternativt helena.woodcock@jurek.se.

Om verksamheten

Det sägs att många framgångsrika företag startar i ett garage, så det känns bra att det var precis så allt började för oss. Den eviga jakten på reservdelar till motorcyklar och bristen på bra leverantörer gav oss idén om en E-handel och samtidigt erbjuda en snabb och pålitlig service. Det tog bara några månader innan vi växte ur garaget och 2008 startade vi Pierce AB. Samtidigt lanserades 24mx där vi säljer reservdelar och utrustning till motocrossälskare och försäljningen ökade till nivåer vi bara hade kunnat drömma om.

När vi 2013 lanserade XLmoto var det med visionen att erbjuda alla i motorcykelvärlden att handla online med snabba leveranser och Sledstore är ett mecka för alla nordiska snöskoterfantaster.

I början var vi ett litet team på fyra personer, idag är vi över 400 anställda i fyra länder, som erbjuder våra kunder ett brett utbud av produkter och den högsta servicenivån.

Pierce finns på 17 europeiska marknader och omsatte över 1.2 miljarder kronor 2019.

 

Dela detta jobb

logga
Head of Legal till Pierce

Jurek