juridikjobb.se

logga

HR-specialist med inriktning arbetsrätt och villkorsfrågor

Ort
Kategorier
Utgår

2021-10-31

Ansök nu

HR-specialist med inriktning arbetsrätt och villkorsfrågor

Pensionsmyndigheten ansvarar för den allmänna pensionen och informerar om hela pensionen. Varje år betalar vi ut cirka 380 miljarder kronor till 2,3 miljoner pensionärer, genomför cirka 900 000 fondbyten och skickar ut 7,8 miljoner orange kuvert. Vi är cirka 1600 medarbetare på åtta orter, från Luleå i norr till Halmstad i söder.

Vi gör pensioner enklare!

HR-enheten består av 18 medarbetare fördelat på två grupper; verksamhetsnära partners samt kompetensförsörjning. Tillsammans utgör vi ett kvalificerat ledningsstöd som ska säkra myndighetens kompetensförsörjning på kort och lång sikt och verka för att myndigheten är en attraktiv arbetsgivare.

Som HR-specialist kommer du tillhöra gruppen för verksamhetsnära partners som genom ett nära och prestigelöst samarbete ger ett mycket uppskattat operativt och strategiskt stöd till myndighetens chefer och ledning i arbetsgivarpolitiska frågor. Hos oss står delaktighet, lärande och förbättringar i fokus där du får möjlighet att utveckla och utvecklas tillsammans med oss kollegor.

Arbetsbeskrivning

Som HR-specialist hos oss kommer du att driva strategiska och operativa HR-frågor där du tillsammans med kollegor skapar goda förutsättningar för myndighetens medarbetarskap och ledarskap. Du kommer arbeta mot en eller flera av myndighetens avdelningar där du ger ett kvalificerat chefsstöd i HR-frågor. Du kommer även ha ett mer övergripande ansvar att såväl självständigt som i nära samarbete med förhandlingschef driva, utveckla och förfina vårt arbete och våra processer kopplat till det arbetsrättsliga området. Det kan bl a innebära organisations- och villkorsfrågor, vissa utredningsuppdrag samt hantering och stöd kopplat till mer komplexa personalärenden till såväl myndighetens chefer som kollegor inom gruppen.

Inom ditt specialistområde tar du fram och utvecklar verktyg och stöd som gör skillnad för myndighetens medarbetare och chefer likväl som att du emellanåt håller interna utbildningar, workshops och seminarier.

Utbildning och erfarenhet

Vi söker dig som har akademisk utbildning från personalvetarprogrammet eller annan inriktning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har flera års erfarenhet från HR-området där du arbetat med kvalificerat chefsstöd i HR-frågor. Då du kommer att hålla samman och vara myndighetens specialist kopplat till det arbetsrättsliga området så har du givetvis en betydande erfarenhet från att självständigt hanterat och drivit processer kopplat till omorganisationer, mer komplexa personalärenden samt en mycket god förmåga att tolka och tillämpa lag- och kollektivavtalsbestämmelser. Du har därmed även god erfarenhet av framgångsrikt samarbete med fackliga organisationer och god förhandlings- och samverkansvana. Har du dessutom erfarenhet av att hålla samman och utveckla villkors- och förmånsfrågor ses det som meriterande.

Du är givetvis väl förtrogen med gällande arbetsrättslig lagstiftning och vi ser det som ett extra plus om du har erfarenhet av och kunskaper om de statliga kollektivavtalen. Då vi tror att olika erfarenheter berikar oss får du gärna ha verkat i olika branscher.

Egenskaper

Som person är du samarbetsorienterad och skicklig på att bygga goda relationer med verksamhetens företrädare och samarbetspartners med bibehållen integritet. Du har ett konsultativt förhållningssätt och kan i ditt arbete smidigt relatera till och anpassa dig efter såväl förändrade omständigheter som de varierande utmaningar som chefer på olika nivåer i en organisation möter.

Genom din goda analysförmåga, förståelse för helheten och mod att komma med nya idéer och angreppsätt så tar du initiativ som leder till verksamhetsutveckling. Med utgångspunkt i gruppens och dina egna mål bidrar du till såväl goda resultat som ett förbättringsarbete genom att våga utveckla, driva och förfina arbetssätt och strukturer. Givetvis har du även en mycket god kommunikativ förmåga såväl muntligt som skriftligt och kanske viktigast av allt - nära till skratt och en vilja att tillsammans med dina kollegor ha roligt på jobbet.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och lämplighet för tjänsten.

Övrigt

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid, med tillträde den 1 mars 2022 eller enligt annan överenskommelse. Placeringsort är Stockholm eller vid något av våra övriga sju kontor i landet. Då vi har verksamhet på olika orter i Sverige förekommer emellanåt resor i tjänsten. Arbetspsykologiska tester likväl som arbetsprov kan komma att ingå som en del av rekryteringsprocessen. Vi tillämpar sex månaders provanställning.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

För mer information

För mer information om tjänsten och rekryteringsprocessen kontakta:

Jimmy Andersson, förhandlingschef och gruppchef verksamhetsnära partners, telefon 010-454 29 81 eller jimmy.andersson@pensionsmyndigheten.se

Fackliga representanter:
Linda Modin, Saco, Tel. 010- 454 33 36
Helena Blomkvist, ST, telefon 010-454 28 53

Välkommen med din ansökan snarast dock senast den 4 oktober 2021. Märk din ansökan med PSL 2021-136.

 

Dela detta jobb

logga
HR-specialist med inriktning arbetsrätt och villkorsfrågor

Pensionsmyndigheten