juridikjobb.se

Logga

Jurist

Ort
Utgår

2019-10-23

Ansök nu

Jurist

Om arbetsplatsen

Länsstyrelsen är en kunskapsorganisation med bred kompetens inom många olika samhällsområden. Hos oss finns möjlighet till intressanta och utmanande arbetsuppgifter som har stor samhällsnytta och där du som medarbetare har möjlighet till utveckling. Vid länsstyrelsen erbjuds du olika förmåner som exempelvis möjligheter till hälsofrämjande aktiviteter. Vi finns i Härnösand och är cirka 230 medarbetare som arbetar för en hållbar utveckling i länet. Läs mer om vår verksamhet och våra förmåner på www.lansstyrelsen.se/vasternorrland

Arbetsuppgifter

Som jurist är du en viktig stödfunktion till länsstyrelsens samtliga medarbetare. Du kommer att ingå i en mindre grupp jurister. Som jurist deltar du i många av länsstyrelsens övriga ärenden och bevakar de juridiska aspekterna i verksamheten. Du deltar i utvecklingen och förenklingen av handläggningen inom länsstyrelsen. Juristerna jobbar bland annat med de allmänna valen, dataskyddsfrågor och juridiskt stöd vid kris. Du kommer också att handlägga egna ärenden och besluta i överklaganden av beslut som fattats av exempelvis kommun, kyrka, Polismyndigheten eller Trafikverket. Juristerna tillhör Förvaltningsenheten inom länsstyrelsen. Utöver juristerna består enheten av förvaltningshandläggare och beredskapshandläggare. Arbetsuppgifterna är breda och spänner över ett stort antal rättsområden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleexamen med juridisk inriktning. Du ska ha goda kunskaper i offentlighets- och sekretesslagstiftningen och i juridisk metodik. Det är meriterande om du har erfarenhet av praktisk tillämpning av förvaltningsjuridik.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person gör du korrekta avvägningar och prioriteringar, du är självgående och har god samarbetsförmåga. Du ska också ha en god problemlösande analysförmåga samt vara strukturerad. Du uttrycker dig enkelt och begripligt i tal och skrift.

Anställningens omfattning

Tillträde så snart som möjligt efter överenskommelse.

Generell information
Sista ansökningsdag
2019-10-23

Arbetsplats
Västernorrlands län
Kommun
Härnösand

Yrkeskategori
Länsjurist

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Omfattning
Heltid

Antal tjänster
1

Kontaktperson
Håkan Söderholm
Enhetschef 070 - 555 48 63

Fackliga företrädare

Johan Åkesson
SACO 0611 - 34 90 00

Oskar Norrgrann
ST 0611 - 34 90 00

Dela detta jobb

Logga
Jurist

Länsstyrelsen Västernorrland