juridikjobb.se

Jurist familjerätt

Om jobbet

Svensk Familjejuridik är en specialistbyrå och verksamheten omfattar alla delar av familjerätten. Vi söker nu en till jurist med ett stort intresse för det familjerättsliga området. Vi på Svensk Familjejuridik arbetar främst med vårdnad, boende och umgängesfrågor och inom den breda ekonomiska familjerätten. Byrån tillhandahåller internutbildning med fokus på de olika underområdena inom familjerätten. Vi bedriver även ett metodiskt arbete utifrån ett juridiskt och professionellt förhållningssätt. Som specialistbyrå inom familjerätt arbetar vi med en självutvecklad metodik i kombination med djup juridisk kunskap. Allt i syfte att tillvarata våra klienters intressen och eventuell rätt.

Vi företräder privatpersoner i familjerättsliga tvister i eller utanför domstol. Det handlar till största delen om vårdnad, boende och umgängesfrågor, LVU och arvstvister. Dina arbetsuppgifter därutöver består i huvudsak av att handlägga familjerättsliga ärenden såsom upprättandet av testamenten, bodelningar och äktenskapsförord. 

Vad önskar vi från dig?

Du har jur.kand. eller fullgjort en juristexamen. Erfarenhet eller särskilda studier i familjerätt är meriterande. Som person är du analytisk och har ett stort intresse för problemlösning. Du är lyhörd, noggrann och har en god samarbetsförmåga. Dessutom är du skicklig på att formulera dig väl, både i tal och skrift, på svenska och engelska. Ditt arbete kommer i stort att präglas av kontakt med människor som befinner sig i olika faser i livet varpå professionalism och hög ansvarskänsla är viktigt. Du behöver ha en gnutta mod, en god servicekänsla och viljan att kommunicera på ett ödmjukt och lättbegripligt sätt med det juridiska innehållet i fokus. Du ska med tiden utvecklas till att bli en specialist inom rättsområdet.

Är du intresserad?

Du är varmt välkommen med din ansökan dock senast 2020-01-31. Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Tillträde till tjänsten är 2020-03-02. Ansökan till tjänsten skickas till: jobb@svenskfamiljejuridik.se 

Har du frågor om tjänsten så besvaras dessa per e-post, maila då info@svenskfamiljejuridik.se 

Lön: Fast månadslön.

Anställning: Tillsvidare.

Var ligger arbetsplatsen?

Arbetsplatsen ligger i Region Stockholm

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Anställningsform: Tillsvidare med 6 månaders provanställning

Antal jobb: 1

Kvalifikationer

Arbetslivserfarenhet

Minst 1 års arbetslivserfarenhet

Kompetenser

Krav: Juristexamen

Språk krav:

Svenska

Engelska

Körkortskrav:

B

 

Arbetsgivaren

Svensk Familjejuridik AB

Box 10013

781 10 Borlänge

Jurist

Ort
Utgår

2020-03-02

Ansök nu

Dela detta jobb