juridikjobb.se

Jurist - Ansvarig för regelefterlevnad

HSB är Sveriges ledande bostadskooperation med fastighetsförvaltning och bostadsutveckling som kärnaffär. HSB Riksförbund ska stärka vår idé och skapa värde för HSB-föreningarna och dess medlemmar, utveckla HSBs gemensamma varumärke samt stärka HSBs roll i samhället. Vi befinner oss på en otroligt spännande resa där varje individ har en viktig roll – vill du vara med och göra skillnad?

Avdelningen juridiks uppdrag är att stärka medlemsvärdet, öka synligheten och säkerställa ägarstyrning samt erbjuda ägarstöd till regionala HSB-föreningar och HSBs bolag. Detta gör vi främst genom ombudsverksamhet, juridisk telefonrådgivning, utbildning, och genom stöd till regelefterlevnad och samhällspåverkan.

Ansvar och arbetsuppgifter

Som ansvarig för regelefterlevnad på HSB Riksförbund kommer du bl.a. att arbeta med:

  • Uppföljning av regelefterlevnaden inom verksamheten.
  • Ge råd och stöd till organisationen för att möjliggöra en god efterlevnad av lagar, regler, interna policys och riktlinjer.
  • Identifiera och värdera risker i verksamheten för att kunna stötta ledningen, styrelsen och andra berörda om risker och även ge åtgärdsförslag.
  • Utbilda organisationen och medarbetarna i frågor som rör risker, lagstiftning och andra regelverk.
  • Utreda incidenter och ta fram samt uppdatera interna regelverk.

Eftersom rollen är ny kommer du ha möjlighet att vara med och forma den och sätta nya rutiner och processer. Arbetet är självständigt med eget resultatansvar och medför en del resor inom Sverige. Du kommer att ingå i avdelningen juridik som i dag består av tretton medarbetare. Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde snarast möjligt. Placering i Stockholm.

Erfarenhet

Vi söker dig som har en juristexamen och några års erfarenhet av arbete med regelefterlevnad och riskhantering. Vi ser att du har goda kunskaper om regelverket avseende behandling av personuppgifter (GDPR) och god förståelse för IT samt vana att arbeta både strategiskt och operativt. Det är meriterande om du har erfarenhet av att utbilda och kunskap om bolags- och fastighetsrätt.

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen bör du ha en god förmåga att organisera och driva frågor framåt för att åstadkomma resultat. Du är pedagogisk och har en mycket god kommunikativ förmåga, både muntligt och skriftligt. Som person värdesätter du samverkan samtidigt som du har en förmåga att fatta självständiga beslut. Vidare ser vi att du är lösnings­orienterad och har lätt för att skapa förtroendefulla och långsiktiga relationer med människor i din omgivning.  

Vad HSB erbjuder 

HSB strävar hela tiden efter att bli bättre, både som organisation och som arbetsplats, och det blir vi när medarbetarna utvecklas. Hos HSB är det du som påverkar din utveckling. Med den rätta ambitionen och stark drivkraft är en anställning inom HSB en bra investering i din karriär. Organisationen präglas av kärnvärderingarna Engagemang, Trygghet, Hållbarhet, Omtanke och Samverkan och beslutsvägarna är korta, vilket innebär att du ges goda möjligheter att påverka. Du får också stor frihet under ansvar i arbetet och HSB försöker alltid – så långt det är möjligt – att hjälpa dig att skapa balans i tillvaron mellan jobb och fritid. Genom att bidra till organisationens framgång kommer dina insatser att värdesättas. Möjligheterna finns hos HSB.

Sista ansökningsdag 21 mars. Intervjuer sker löpande.                                                           

Vill du veta mer, kontakta Mattias Berlin, Chefsjurist, 010-442 03 03 eller Frida Lidman, HR Specialist, 010-442 03 77

Jurist - Ansvarig för regelefterlevnad

Företag HSB Riksförbund
Ort
Utgår

2019-03-21

Ansök nu

Dela detta jobb