juridikjobb.se

Jobba med något som är viktigt för alla

På Livsmedelsverket arbetar vi med något som ingen kan vara utan, maten. Vi erbjuder intressanta och utvecklande arbetsuppgifter i frågor som berör alla människor och viktiga samhällsfunktioner.

Tycker du som vi att krisberedskap och totalförsvar kopplat till försörjning av livsmedel och dricksvatten är ett viktigt och spännande utvecklingsområde? Är du en driven och strukturerad jurist med erfarenheter från myndighetsarbete på en strategisk nivå? Nu söker vi dig som vill bidra till Livsmedelsverkets arbete med försörjning av livsmedel och dricksvatten inom ramen för krisberedskap och civilt försvar. Du kommer in i en spännande och strategiskt viktig utvecklingsfas i nära samarbete med aktörer inom området. Sök redan idag!

Avdelningen för Krisberedskap och civilt försvar

Tjänsten är placerad vid avdelningen för krisberedskap och civilt försvar. Avdelningen är ett internt och externt expertstöd för krisberedskap och civilt försvar. Bland annat ansvarar avdelningen för Livsmedelsverkets uppdrag att nationellt samordna kris- och beredskapsplanering avseende livsmedels- och dricksvattenförsörjning. Totalförsvarsplanering och förmågeutveckling är några viktiga uppgifter. Avdelningen ansvarar även för Livsmedelsverkets krisledningsgrupp, myndighetens krishanteringsplan samt funktionen tjänsteman i beredskap.

På avdelningen arbetar idag nio personer och arbetsmiljön präglas av intern och utåtriktad verksamhet på alla nivåer.

Beskrivning av arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter består av att tillsammans med avdelningens medarbetare utveckla Livsmedelsverkets arbete inom området livsmedelsförsörjning (inklusive dricksvattenförsörjning) kopplat till krisberedskap och civilt försvar. Planering för civilt försvar ställer nya krav på juridisk kompetens hos myndigheten. Insikten om det regelverk som träder i kraft i händelse av höjd beredskap behöver öka. Som medarbetare vid avdelningen bidrar du till detta och är med och formar den framtida utvecklingen inom området.

Livsmedelsverket ser de kommande åren även behov av ett stort antal arbeten och utredningar som kräver juridisk kompetens inom det regelverk som rör totalförsvaret. I arbetet kan det ingå att skriva promemorior och svara på remisser. Förutom arbetsuppgifter kopplade till juridik ska du kunna delta i avdelningens övriga uppgifter inom krisberedskap och civilt försvar. Som medarbetare vid avdelningen är du en del av Livsmedelsverkets stöd till lokala, regionala och centrala aktörer inom området livsmedelsförsörjning och dricksvattenförsörjning och kan samtidigt utgöra ett stöd för Livsmedelsverkets interna arbete.

Vi har våra lokaler i Uppsala. I arbetet kan det ingå resor, mestadels inom landet, ibland med övernattning.

Kvalifikationer

Vi vill att du har juridisk utbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren anser relevant. Du behöver ha erfarenhet från myndighetsarbete, gärna kopplat till juridiskt arbete och i kombination med en utredande/analyserande roll där du ansvarat för exempelvis promemorior och remissvar.

Kunskap om och intresse för krisberedskap och civilt förvar behövs. Har du förståelse för förutsättningarna för produktion av livsmedel och dricksvatten i Sverige är detta meriterande liksom erfarenhet av privat-offentlig samverkan. Erfarenhet av arbete med förvaltningsrätt, frågor rörande offentlighet och sekretess, avtalsrätt och säkerhetsfrågor är meriterande.

Som person söker vi dig som är drivande, självgående och strukturerad och med en god förmåga att organisera ditt arbete. Du är flexibel, kan hantera krav och motgångar samt trivs med att vara kreativ och söka praktiska lösningar på problem du ställs inför. Arbetet innebär mycket kontakter och nätverksbyggande, därför behöver du ha god samarbetsförmåga, ett professionellt förhållningssätt och en god kommunikativ förmåga i tal och skrift både på svenska och engelska. Du ser helheter och skapar sammanhang. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper!

Svenskt medborgarskap

Anställningen är säkerhetsklassad och vi gör en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen. Du måste därför vara svensk medborgare.

All tillsvidareanställd personal vid Livsmedelsverket är krigsplacerad inom myndigheten.

Kontakt: Om du vill veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande avdelningschef Mats Johansson, som kan nås under vecka 33 på telefon 0707-14 58 44. Facklig företrädare är Annelie Lundin Zumpe, SACO, som kan nås på telefon 018-17 55 00 från och med vecka 32.

Sista ansökningsdag: 2020-08-17, ansök via platsannonsen på livsmedelsverket.se/ledigajobb

Anställningsform: Heltid, tillsvidareanställd.

Tillträde: Omgående, efter överenskommelse.

Område/avdelning: SUS/Krisberedskap och civilt försvar.

Diarienummer: 2020/02155

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Referenser, betyg och intyg som styrker din ansökan ska tas med vid en eventuell intervju.

Välkommen med din ansökan!

 

Jurist med intresse för mat och dricksvatten - även när det skorpar till sig

Företag Livsmedelsverket
Ort
Kategorier
Utgår

2020-08-17

Ansök nu

Dela detta jobb