juridikjobb.se

Logga

Jurist till nätsäkerhetsavdelningen

Ort
Kategorier
Utgår

2018-05-27

Ansök nu

Jurist till nätsäkerhetsavdelningen

Är du jurist och har kunskap om säkerhetsskyddslagstiftningen? Tycker du dessutom att det är roligt att blanda analys- och utredningsarbete med en mer utåtriktad roll där samverkan och utbildning är två av ledorden? Då kan du vara den jurist vi söker!

PTS arbetar för att alla ska ha tillgång till bra telefoni, bredband och post. Vi strävar efter att vara en av Sveriges bästa arbetsgivare, och har på senare år tilldelats utmärkelser som kvitto på vårt arbete som du kan läsa mer om på vår webbplats.

Nätsäkerhetsavdelningen söker nu en jurist till enheten för säkerhetsskydd och intern informationssäkerhet.

Vad ska jag arbeta med?

Som jurist kommer du vara en av enhetens två jurister och verka för ökad kunskap och medvetenhet om säkerhetsskydd såväl inom myndigheten som hos våra tillsynssubjekt genom exempelvis rådgivning och utbildning.

Du kommer också arbeta med att:

  • utveckla regelverk inom enhetens ansvarsområden, t.ex. genom att delta i offentliga utredningar samt att utarbeta föreskrifter för sektorn elektronisk kommunikation
  • ansvara för tillämpning av regelverket, t.ex. genom att bedriva tillsyn och bereda beslut i enlighet med nuvarande samt kommande säkerhetsskyddslagstiftning
  • bidra till arbete med kravställning vid säkerhetsskyddad upphandling samt till utformning av säkerhetsskyddsavtal
  • utveckla och genomföra utbildningar med utgångspunkt i den nuvarande samt kommande säkerhetsskyddslagstiftningen
  • handlägga regeringsuppdrag och remisser inom avdelningens ansvarsområden

Tjänsten är delvis en utåtriktad roll som innebär att du kommer samverka med operatörer, myndigheter och andra organisationer. Du representerar också PTS i nationella och internationella sammanhang.

Vi ser också att det är viktigt att du håller dig uppdaterad om den rättsliga utvecklingen på området eftersom du i din roll på enheten exempelvis förväntas bistå i arbete kring hur den kommande säkerhetsskyddslagstiftningen påverkar frågorna inom avdelningens ansvarsområden.

Vem söker vi?

Vi söker dig med:

  • juristexamen eller motsvarande juridisk utbildning
  • flerårig erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete
  • erfarenhet av kvalificerat analys- och utredningsarbete
  • kunskap om säkerhetsskyddslagstiftningen
  • god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, på svenska och engelska

För tjänsten är det meriterande om du har erfarenhet av att bedriva tillsynsarbete eller annan erfarenhet av myndighetsutövning och/eller erfarenhet från it- och telekombranschen.

Vi ser också positivt på om du har erfarenhet av att ansvara eller samordna informationssäkerhets- eller säkerhetsskyddsfrågor samt har intresse för tekniska frågor inom avdelningen områden, exempelvis informationssäkerhetsområdet.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att passa och trivas i rollen är det viktigt att du har en hög integritet och är strukturerad i ditt arbete. Du anser dig själv vara en drivande person som gärna kommer med nya initiativ och idéer samt har ett lösningsfokuserat förhållningssätt.

Vidare tycker du om att arbeta tillsammans med andra har därför en god samarbetsförmåga samt en förmåga att skapa samsyn.

Var på PTS ska jag jobba?

Enheten för säkerhetsskydd och intern informationssäkerhet är en av avdelningens fem enheter och ansvarar för strategisk planering, kravställning och kontroll av säkerhetsskydds- och informationssäkerhetsarbete inom PTS verksamhetsområden.

I uppdraget ingår att säkerställa myndighetens eget säkerhetsskydd, att bedriva tillsyn över säkerhetsskyddet i sektorn elektronisk kommunikation samt att besluta om placering i säkerhetsklass och registerkontroll för såväl egen som sektoraktörernas personal. I uppdraget ingår även att säkerställa att myndigheten bedriver ett systematiskt och riskbaserat informationssäkerhetsarbete med stöd av ett ledningssystem för informationssäkerhet.

Hur är det att jobba på PTS?

Hos oss får du jobba på en modern myndighet med ett meningsfullt uppdrag, till nytta för samhället. Vår verksamhet präglas av den snabba teknikutvecklingen, vilket gör att du hos oss verkar i en innovativ och kreativ miljö.

Vi är angelägna om att våra medarbetare mår bra och har förutsättningar att uppnå goda arbetsresultat. Friskvård är en del av arbetet och en god balans mellan arbete och fritid är viktigt för oss.

För att bidra till vår kultur värdesätts förmågor kring flexibilitet, initiativrikedom och samarbete. Vi kan på så sätt utveckla verksamheten och trivas ihop, vilket är en förutsättning för att uppnå våra höga ambitioner som arbetsplats.

Se filmen om PTS

Om anställningen

Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande provanställning om sex månader. Placering i Stockholm med start snarast möjligt enligt överenskommelse.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19 § i säkerhetsskyddslagen. Tillsvidareanställning kan medföra en skyldighet att krigsplaceras.

Hur ansöker jag?

 Uppge diarienummer 18-5790 i ämnesraden.

För mer information kontakta enhetschef tillika säkerhetsskyddschef Henrik Christiansson, 08-678 58 99eller HR-specialist Camilla Denijs, 08-678 58 01.

För kontakt med våra lokala fackliga arbetstagarorganisationermaila till saco@pts.se eller st@pts.se

Dela detta jobb

Logga
Jurist till nätsäkerhetsavdelningen

Post- och telestyrelsen (PTS)