juridikjobb.se

logga

Juristhandläggare sökes till universitet i Stockholm

Företag Jurek
Ort
Utgår

2021-10-13

Ansök nu

Juristhandläggare sökes till universitet i Stockholm

Vi söker Juristhandläggare till universitet som främst kommer arbeta med att handlägga och utreda studentdisciplinära ärenden fram till föredragning. Har du juristexamen samt minst ett års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete? Välkommen in med en ansökan!

Arbetsuppgifter

I denna roll kommer du arbetat på funktionen Förvaltningsjuridik, som består av tre förvaltningsjurister varav en funktionsansvarig förvaltningsjurist, erbjuder juridisk rådgivning och stöd i högskolerättsliga och förvaltningsrättsliga frågor till universitetsledning och verksamhet. Därtill kommer viss ärendehantering avseende till exempel studentdisciplinära ärenden, ärenden om avvikelse från god forskningssed, indragning av handledarresurser samt ärenden om utlämnande av allmänna handlingar. Arbetet sker på såväl svenska som engelska och innebär en nära kontakt med chefer, anställda och studenter.

Du kommer främst att handlägga och utreda studentdisciplinära ärenden fram till föredragning. Du kommer även att utföra det administrativa arbetet som funktionen har att hantera och som följer av arbetsuppgifterna på funktionen.

I arbetet kan även ingå att ge rådgivning avseende studentdisciplinära ärenden och processer. Du driver självständigt sina egna ärenden fram till föredragning samtidigt som personen har en löpande dialog med kollegor inom funktionen, övrig verksamhet samt studenter.

Vem är du?

Vi tror att du levererar det som efterfrågats enligt överenskommen tidplan och enligt uppsatta mål, med god kvalitet. Levererar det som efterfrågats enligt överenskommen tidplan och enligt uppsatta mål, med god kvalitet. Vidare tror vi att du hög servicekänsla med bibehållen, hög integritet och diplomatisk hantering av personer och situationer.

Du ska uppfylla följande;

  • Innehar juristexamen

  • Har minst ett års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete

  • Goda, praktiska färdigheter i MS office samt mycket god datorvana.

  • Har god förståelse för talad svenska och engelska av olika varianter/dialekter

Meriterande är om du uppfyller följande;

  • Kvalificerat juridiskt utredningsarbete från universitet eller annan förvaltningsmyndighet

  • Tidigare erfarenhet av förvaltningsrätt

  • Tidigare erfarenhet av högskolerätt

  • Handläggning och utredning av disciplinärenden eller andra individärenden

Du erbjuds

Tjänsten är på heltid 100% som förväntas påbörjas under oktober och löper i ca 12–13 månader, med chans till förlängning. Du erbjuds ett konsultuppdrag via oss hos vår kund. Du kommer att vara anställd av Jurek och erbjuds en visstidsanställning. Vid frågor angående tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig konsultchef Kajsa Lidén på kajsa.liden@jurek.se 

Om verksamheten

Jurek Rekrytering & Bemanning är ett starkt växande företag med fokus på flexibla och kundanpassande rekryterings- och bemanningslösningar. Genom vårt nytänkande och entreprenöriella arbetssätt är vi unika i Sverige idag. Våra uppdrag är främst inom juridik, ekonomi, HR, administration samt marknad och management

Dela detta jobb

logga
Juristhandläggare sökes till universitet i Stockholm

Jurek