juridikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Juridikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Om arbetsplatsen

Hos oss i den moderna kurorten Ronneby kan du bli delaktig i utvecklingen av ett hållbart samhälle med människan i fokus. Ronneby kommun har ca 30 000 invånare och ligger attraktivt mellan hav och skog. Vi har bra kommunikationer med bil, tåg och flyg.

Inom kommunen jobbar ca 2 500 anställda för att ge bästa möjliga service till våra invånare, besökare och företagare. Vill du bli en av oss?

Arbetsuppgifter

Tycker du det är givande och roligt att förmedla kunskap kring komplexa frågeställningar? Trivs du som bäst när arbetsdagen är variationsrik och arbetsuppgifterna är omväxlande?

Som kommunjurist kommer du att verka inom samtliga förekommande rättsområden inom kommunen och de kommunala bolagen. Arbetet består av bl. a. juridisk rådgivning, rättsliga utredningar, framtagande av reglementen m. fl. styrande dokument samt upprättande, tolkning och granskning av avtal. Du kommer även att upprätta yttranden och ta fram förslag till beslut till kommunstyrelsen.
I tjänsten ingår också ansvar för informationssäkerhetsfrågor och tillsammans med IT-chefen leder du kommunens dataskyddsgrupp.

Vi verkar i en kreativ miljö nära förtroendevalda, medborgare, företagare och myndigheter. I rollen som kommunjurist verkar du nära de förtroendevalda och du samarbetar i stor utsträckning med andra förvaltningar, liksom med de kommunala bolagen.

Kvalifikationer

Du har juristexamen, gärna med inriktning mot offentlig rätt. Erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete, gärna som jurist i offentlig verksamhet, är meriterande liksom kunskap och arbete med informationssäkerhet och dataskydd.

Vi letar efter dig som har förmågan att snabbt ställa om och förstå att olika förutsättningar påverkar ditt arbete. Du ska kunna arbeta självständigt, strukturerat, konsultativt och lösningsinriktat. Din konsultativa roll kräver att du har lätt för etablera och förvalta kontakter, att samarbeta med andra människor och att du är pedagogisk.

Att du har en god förmåga att kunna uttrycka i såväl tal som skrift ser vi som en självklarhet. Stor vikt läggs lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2022-09-30

Referensnummer: C99239-2022-21

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:  1

Kontakt

Kontaktperson

Anna-Karin Sonesson
Kanslichef
0457-61 89 79

Facklig företrädare

Niclas Sturesson
Vision
0457-61 81 88

Övrigt

Vi arbetar för en jämn köns- och åldersfördelning och för etnisk och kulturell mångfald i våra verksamheter. Vi är övertygade om att mångfald leder till utveckling.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Ronneby kommun samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande vill vi att du ansöker via den digitala länken.

Vi kan komma att kalla till och genomföra intervjuer innan sista ansökningsdatum så vänta inte med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

logo

Kommunjurist

Företag Ronneby Kommun
Ort
Utgår

2022-09-30

Ansök nu

Dela detta jobb