juridikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Juridikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Legal Counsel med fokus på AIFMD till Permian

Ort
Utgår

2022-07-22

Ansök nu

Legal Counsel med fokus på AIFMD till Permian

Permian är en ledande nordisk fondadministratör med kontor centralt belägna i Oslo och Stockholm. Permian erbjuder ett komplett utbud av stödtjänster för investeringsbolag, familjekontor, fonder, fondförvaltare, truster, föreningar och utländska företag som vill ha en lokal representant i Norge eller Sverige. Vi strävar efter att uppfylla alla våra kunders back- och mid-office-behov.

Vårt uppdrag är "Allting rätt!". Viktiga värderingar i arbetet mot det målet är att vi är exakta och utmanande men att vi också är lagspelare med stor respekt för varandra och våra kunder. Vi vill vara med och göra det möjligt för våra kunder att bedriva sin verksamhet på ett mer effektivt och ändamålsenligt sätt.

Vi fortsätter att växa och söker därför en jurist med fokus på regelverket för förvaltare av alternativa investeringsfonder (AIFMD) till kontoret i Stockholm.

Vad kan vi erbjuda dig?

På Permian kommer du att bli du en del av ett engagerat team i en dynamisk miljö. Du kommer att ha en viktig gränsöverskridande roll med intressanta arbetsuppgifter och ansvarsområden. Permian erbjuder en mängd olika professionella utmaningar med utrymme för stor professionell utveckling i ett växande bolag. Vi tror på en bra arbetsmiljö, både professionellt och socialt, och ser därför vikten av att ha kul tillsammans.

Vad ingår i rollen?

Som Legal Counsel kommer du att arbeta brett med juridiska frågor inom Permian-koncernen samt få möjlighet att självständigt arbeta ut mot våra externa svenska och norska kunder med AIFM-registrering eller tillstånd, t.ex. private equity och venture capital-bolag. Du kommer även att tillsammans med resten av teamet inom juridik, compliance och risk ansvara för att se till att både bolagen i koncernen och våra kunder bedriver verksamheten i enlighet med AIFMD samt med andra lämpliga lagar och förordningar.

Dina arbetsuppgifter innefattar bl.a.:

  • Ge råd om regelverket för private equity, venture capital och förvaltare av alternativa investeringsfonder (inklusive hållbar finansiering), både internt och ut mot kunder.

  • Utföra konsekvensbedömningar av hur lagändringar kan påverka Permians och våra kunders verksamhet samt implementera åtgärder för att säkerställa fortsatt regelefterlevnad.

  • Inneha rollen som extern Compliance Officer hos förvaltare av alternativa investeringsfonder.

  • AML/KYC-relaterat arbete.

  • Att utveckla och genomföra olika typer av utbildningar.

  • Hantera löpande interna affärsjuridiska frågor (avtalsskrivning, GDPR, skatt, bolagsrätt).

Rollen rapporterar till Group General Counsel.

Vem söker vi?

Vi söker dig med juristexamen samt minst fyra års relevant arbetslivserfarenhet från advokatbyrå, bolag under tillsyn eller Finansinspektionen. Du har praktisk kunskap avseende regulatoriska frågor kring alternativa investeringsfonder och/eller hållbar finansiering (SFDR och Taxonomin). Kompetens inom AML, skatt, bolagsrätt, GDPR och avtalsskrivning är meriterande.

Som person är du nyfiken, har enkelt för att sätta dig in i komplext material samt har ett öga för detaljer. Vidare är du noggrann, tycker om att ta stort ansvar, vill arbeta nära affären och är bra på att kommunicera. Vi ser även att du är utåtriktad, öppen, initiativtagande samt har hög integritet. Utöver svenska ska du också ha en mycket god förmåga att uttrycka dig på engelska i tal och skrift.

Frågor och ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment & Consultants.

Vid eventuella frågor angående rollen, vänligen kontakta Fanny Wallin på 072 378 75 17, fanny.wallin@sharprecruitment.se eller Zarina Virsholm på 0733 99 07 27, zarina.virsholm@sharprecruitment.se.

Din ansökan ska bestå av ett CV och personligt brev. Tillträde sker enligt överenskommelse och urvalet sker löpande så ansök gärna idag.

Varmt välkommen med din ansökan.

Läs mer om Permian på www.permian.se.

Dela detta jobb

Legal Counsel med fokus på AIFMD till Permian

Sharp Recruitment & Consultants