juridikjobb.se

Markförhandlare

Vill du arbeta som markförhandlare i en framtidsbransch under Göteborgs intensiva stadsutveckling? Hos oss på Göteborg Energi AB finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett hållbart samhälle.

Vi behöver förstärka vårt team och söker därför en markförhandlare som vill vara med och jobba för ett hållbart Göteborg.

Som markförhandlare hos oss ger du vägledning och utgör stöd för bolaget i olika mark- och fastighetsjuridiska frågor. Du tillhör ett team som har ett strategiskt ansvar för frågor som rör sakrättsligt skydd. I din roll som markförhandlare kommer du även att förhandla med våra kunder och handlägga ärenden som rör markåtkomst för företagets produktions- och distributionsanläggningar i en starkt växande Göteborgsregion. Du är ett av våra ansikten utåt och en viktig länk mellan Göteborg Energi och enskilda fastighetsägare, kommuner och myndigheter.

Enheten Planering, Projekt, Karta och Rättigheter, är en koncernövergripande funktion och du kommer att arbeta med el, fjärrvärme, fjärrkyla och gas i både ny- och reinvesteringsprojekt samt vid säkrande av befintliga anläggningar. Arbetet innebär ett aktivt deltagande i de pågående projekten, där du har möjlighet att påverka från tidig utredning i plan- och byggskedet tills samtliga fastighetsärenden är avslutade. Du kommer också att upprätta, granska och förhandla hyres-, tomträtt- och arrendeavtal samt bistå med uppsägning i samband med avveckling.

I din roll som markförhandlare kommer du även att ansvara för att företräda och biträda Göteborg Energi vid lantmäterimyndighet, hyres- och arrendenämnden och i domstol, främst mark-och miljödomstol.

I det dagliga arbetet förekommer ett flertal lagar, då främst ledningsrättslagen, fastighetsbildningslagen, jordabalken, plan- och bygglagen och anläggningslagen. Arbetet är omväxlande och innebär kontakter med många yrkeskategorier, såväl internt som externt.

Vem är du?

Du har ett positivt förhållningssätt och ser möjligheter, samtidigt som du är resultat- och lösningsorienterad med förmåga att driva ditt arbete framåt på ett affärsmässigt, kundorienterat och självständigt sätt. Du har god samarbetsförmåga och är duktig på att kommunicera med våra intressenter.

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom lantmäteri, juridik eller likvärdigt, alternativt har du annan utbildning inkl. erfarenhet som vi sammantaget bedömer likvärdig. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket.

Det är meriterande om du;

  • har erfarenhet vid förhandling, avtalshantering och avtalstolkning inom det fastighetsrättsliga området.
  • har erfarenhet av markåtkomstfrågor.

En förutsättning för denna anställning är godkänd registerkontroll eftersom tjänsten är säkerhetsklassad.

Tjänsten som markförhandlare är en tillsvidareanställning och är placerad på enheten Karta och rättigheter och avdelning planering, projekt. Avdelningen ansvarar för ny- och reinvesteringsprojekt för produktionsanläggningar inom process, pumpstationer samt distributionsanläggningar avseende fjärrvärme, fjärrkyla, gas, signalkabel och kundcentraler. Ansvaret löper genom hela projektets livscykel, - från tydligt uppdrag till genomförande och uppföljning.  Avdelningen samordnar och ansvarar för koncerngemensamma funktioner för samtliga ledningsbundna infrastrukturer såsom bl.a. detaljplaneärenden, remisshantering, projektledning, fastighetsjuridik, inmätning, utsättning, ledningsdokumentation, dokumenthantering. Din chef blir Hillevi Rubendahl.

- För mig som chef är det viktigt att vara närvarande och samtidigt synliggöra mina medarbetare. Jag vill att mina medarbetare skall ha möjlighet att utvecklas och få de förutsättningar som behövs för att kunna prestera till sin fulla potential. De ska ha ett eget driv till att vilja förbättra verksamheten och samtidigt bidra till en positiv atmosfär där alla arbetar tillsammans och hjälper varandra.

Vill du veta mer om Hillevi är du välkommen att läsa mer i hennes profil på Linkedin.

Som anställd här kan du räkna med en arbetsplats som är både spännande och utvecklande. Det ska vara tryggt att jobba med oss och det ska kännas roligt. Du kommer att ha möjlighet att växa på jobbet och utvecklas inom organisationen. Vi har förmåner som uppmuntrar till ett hållbart arbetsliv. Läs mer om vårt erbjudande på goteborgenergi.se/jobbamedoss

Vi arbetar för en jämn fördelning av kvinnor och män och ser gärna en spridning i etnisk och kulturell bakgrund hos personalen. Vi är övertygade om att mångfald leder till utveckling.

Låter det här som en intressant tjänst för dig? Då är du varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Arbetsplats/placeringsort:
Göteborg

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Sista ansökningsdag:
2020-11-29

Kontaktpersoner
Hillevi Rubendahl
tfn: +46 031-626161

SACO Helena Grunditz, ordförande
tfn: 031-626523

Vision Ulf Berndtsson, ordförande
tfn: 031-626100

Göteborg Energi

Göteborg Energi är ett energibolag som ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för alla göteborgare och med hela staden. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för ett större mål ett hållbart Göteborg. Delar du vår vision och vill vara med oss på resan för att skapa en mer hållbar vardag för göteborgarna? Välkommen till Göteborg Energi!

 

Markförhandlare

Företag Göteborg Energi
Ort
Kategorier
Utgår

2020-11-29

Ansök nu

Dela detta jobb