juridikjobb.se

NOBINA SÖKER YTTERLIGARE EN AFFÄRSMÄSSIG BOLAGSJURIST

Ort
Utgår

2021-06-10

Ansök nu

NOBINA SÖKER YTTERLIGARE EN AFFÄRSMÄSSIG BOLAGSJURIST

Nobina är Nordens största och mest erfarna operatör inom kollektivtrafik. Koncernen omsätter drygt 10 miljarder SEK och har cirka 11.000 medarbetare med verksamhet i fyra länder och huvudkontor i Solna, Stockholm. Nobina genom sina olika bolag är branschledare i termer av lönsamhet, utveckling samt initiativ för en sundare bransch. Vi ser till att över en miljon människor dagligen kommer till sitt jobb, sin skola eller andra aktiviteter genom att leverera kontrakterad kollektivtrafik, både allmän och särskild, i Sverige, Danmark, Norge och Finland. Våra framgångar bidrar till ett bättre samhälle i form av ökad rörlighet, minskad miljöbelastning och lägre samhällskostnader.

Nobina är ett modernt bolag med tydliga värderingar, där IT och teknik är integrerade delar av en spännande verksamhet. Nobina AB är sedan 2015 noterat på NASDAQ OMX. Mer information återfinns på www.nobina.com

__________________________________________________ 

NOBINA SÖKER YTTERLIGARE EN AFFÄRSMÄSSIG BOLAGSJURIST

Nobina söker ytterligare en bolagsjurist med placering i Stockholm som tillsammans med övriga bolagsjurister i koncernstaben ska ge affärsjuridisk rådgivning till koncerns nordiska verksamhet. På Nobina har juristerna en central och viktig roll där man är delaktig i affärsverksamheten. Därför är du viktig för oss och vi erbjuder en utmanande och utvecklande roll med mycket självständigt arbete där affärerna står i centrum.

Erfarenhet och personliga egenskaper

Vi söker dig som är en affärsorienterad jurist med 3-4 års arbetslivserfarenhet av M&A från advokatbyrå och/eller bolag med goda juridiska kunskaper och god förmåga att tillämpa dessa i praktiskt arbete. Vi erbjuder en spännande tjänst som kommer innebära dels arbeta med M&A-transaktioner, dels generella arbetsuppgifter som bolagsjurist i koncernen. Du behöver ha goda ledaregenskaper då stora delar av Nobinas arbete bedrivs i projektform och du förväntas ofta att vara projektledare och driva arbetet framåt. Dina personliga egenskaper är viktiga för oss. En förutsättning för att lyckas i rollen  är att kunna kommunicera juridiken på ett enkelt och lättillgängligt sätt till alla medarbetare samt ha lätt för att knyta nya kontakter. Vi värderar en effektiv person som arbetar snabbt och målinriktat, detta i kombination med gott omdöme och lösningsfokus. Verksamheten bedrivs i en föränderlig miljö varför du behöver kunna tänka nytt, klara ett högt tempo, ta eget ansvar och våga fatta beslut. Rollen kräver mycket goda juridiska kunskaper och samtidigt kommersiellt intresse samt affärsmässig förståelse kombinerat med en hög analytisk förmåga och ett sinne för detaljer. Goda kunskaper i svenska och engelska, muntligt såväl som i skrift är en förutsättning.

Om rollen

Arbetet är brett och varierat och kommer att spänna över ett flertal olika rättsområden och jurisdiktioner. Bland annat kommer arbetsuppgifterna innebära:

  • att projektleda och driva M&A-transaktioner och andra liknande projekt,

  • att skriva, granska och förhandla Nobinas kommersiella, ofta långa, komplexa avtal till stora värden,

  • att ge råd inom alla juridiska områden som är relevanta för vår breda affärsverksamhet, till exempel allmän avtals- och köprätt, offentlig upphandling, konkurrensrätt, processrätt, bolagsrätt, marknadsrätt, IT och GDPR, 

  • att eftersom Nobina är börsnoterat arbeta med aktiemarknadsfrågor,

  • att arbeta verksamhetsnära och ofta i projektform som sakkunnig och beslutsstöd i olika projekt.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med von Feilitzen & Partners. Har du frågor om tjänsten, kontakta gärna Rosita von Feilitzen, tfn: 073-540 57 07.

Välkommen med din ansökan bestående av CV, personligt brev, betyg från juristprogrammet samt andra relevanta betyg och intyg till: www.vonfeilitzen.se. Urvalet sker löpande så skicka din ansökan så snart som möjligt.

Dela detta jobb

NOBINA SÖKER YTTERLIGARE EN AFFÄRSMÄSSIG BOLAGSJURIST

von Feilitzen & Partners AB