juridikjobb.se

logga

Patent Paralegal sökes till AWA, Göteborg

Företag Jurek
Ort
Utgår

2021-10-13

Ansök nu

Patent Paralegal sökes till AWA, Göteborg

AWA är en ledande konsultfirma inom immaterialrätt med över 350 anställda på 19 kontor i Belgien, Kina, Danmark, Hong Kong, Nederländerna, Norge, Sverige och Schweiz. AWA är experter inom patent, varumärke, design, upphovsrätt och domän. AWA hjälper bolag att skapa affärer av idéer och innovationer och erbjuder tjänster inom ansökan, åtal, tvistlösning, rådgivning, strategi, kommersialisering och förnyelse.
AWA satsar på sina anställda och är månt om att skapa en positiv upplevelse.

AWA samarbetar därför med "Great Place to Work" och har erhållit certifikatet Great Place to Work® för 2019. Certifieringen har skett genom en utvärderingsprocess där Great Place to Work genomfört en noggrann utvärdering av AWA:s ledning och organisation samt en omfattande utvärdering av de anställdas upplevelse av tilliten och stoltheten de känner för sin arbetsplats.

Till Göteborgskontoret söker AWA nu en paralegal med inriktning mot patent.

Arbetsbeskrivning
Som paralegal inom patent arbetar du tillsammans med företagets patentkonsulter parallellt i flera olika kundrelationer och bidrar till att bygga och fördjupa dessa relationer. Du kommer att ha kontakt med både kunder, myndigheter och externa ombud runt om i världen. Dina arbetsuppgifter innebär att säkerställa att alla inblandade parter har korrekt information och att behandlingen av kundernas patentansökningar sker effektivt och formenligt, exempelvis genom att ta emot och koordinera korrespondens samt bedöma åtgärder, hantera och följa upp tidsfrister, ge rådgivning och kostnadsuppskattningar samt dokumentera information och frister.

Vem söker vi?
AWA söker dig som har känsla för detaljer, är noggrann och gillar struktur samtidigt som du är serviceinriktad och har ett öppet sinne för att lära dig nya arbetssätt och att anpassa dig till situation och person. Du har relevant eftergymnasial utbildning och har gärna arbetat med administration och frister tidigare. Det är meriterande om du har en utbildning eller har arbetat som paralegal tidigare. Det är vidare meriterande om du har arbetat med patentfrågor - på konsultföretag, industriavdelning eller liknande.

I din yrkesroll är du affärsmässig, noggrann, ansvarstagande och effektiv. Du är van vid att prioritera, tycker om att följa processer och har ett proaktivt förhållningssätt. Som person är du tålmodig, drivande, lätt att samarbeta med och trivs med att arbeta i flera ärenden samtidigt. Vidare har du lätt för att uttrycka dig väl i tal och skrift, på såväl svenska som engelska.

Du erbjuds
Som paralegal på AWA blir du välkomnad till en miljö där du möter intressanta innovationsföretag och där du blir kollega med dedikerade specialister inom immaterialrätt. Du erbjuds en spännande och självständig roll med stort eget ansvar. Som anställd har du goda möjligheter att vidareutveckla dina personliga och yrkesmässiga färdigheter. Tjänsten är placerad vid AWAs centralt belägna kontor i Göteborg.

Start
Så snart som möjligt enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag
Urvalet sker löpande - välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se.
I denna rekryteringsprocess samarbetar AWA med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria Bouvin på maria.bouvin@jurek.se

Dela detta jobb

logga
Patent Paralegal sökes till AWA, Göteborg

Jurek