juridikjobb.se

Svensk Familjejuridik AB

Jurist, allmän domstol

Kommun: Göteborg

Korta fakta om jobbet

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Anställningsform: Tillsvidare- eller tidsbegränsad anställning

Kvalifikationer

Arbetslivserfarenhet

Krav

  • Jurist, allmän domstol -  1-2 års erfarenhet

Utbildning

Krav

  • Eftergymnasial utbildning två år eller längre inom Juridik och rättsvetenskap

Språk

Krav

  • Svenska
  • Engelska

Körkort

Krav

  • B

Om jobbet

Lön och villkor

Tillsvidare

Lön 45 000 kr / mnd

Semesterrätt 30 dgr

 

Svensk Familjejuridik

Svensk Familjejuridik ingår i en koncern med specialistbyråer inom juridik. Vi söker nu en processjurist inriktad på vårdnad, boende och umgängestvister.

 

Om jobbet

Svensk Familjejuridik är en specialistbyrå och verksamheten omfattar alla delar av familjerätten. Vi söker nu en till jurist med ett stort intresse för det familjerättsliga området. Vi på Svensk Familjejuridik arbetar främst med vårdnad, boende och umgängesfrågor. Då vi har en stor ärendemängd inom området vårdnad, boende och umgänge så söker vi en erfaren jurist med processvana av just sådana ärenden. Du kommer att arbeta självständigt (med stöd av ledning och goda kollegor).

Ditt arbete fokuseras främst på tvistemål i domstol.

 

Om oss

Svensk Familjejuridik bedriver konstant ett metodiskt arbete utifrån ett juridiskt och professionellt förhållningssätt. Som specialistbyrå inom familjerätt arbetar vi med en självutvecklad metodik i kombination med djup juridisk kunskap. Allt i syfte att tillvarata våra klienters intressen och eventuell rätt.

 

Vad önskar vi från dig?

Du har en jur.kand. eller fullgjort en juristexamen. Tidigare processvana inom området vårdnad, boende och umgänge är ett krav då arbetet i hög grad är självständigt. Som person är du analytisk och har ett stort intresse för problemlösning. Du är lyhörd, noggrann och har en god samarbetsförmåga. Dessutom är du skicklig på att formulera dig väl, både i tal och skrift, på svenska och engelska. Ditt arbete kommer i stort att präglas av kontakt med människor som befinner sig i svåra situationer varpå professionalism och hög ansvarskänsla är viktigt. Du behöver därför vara trygg i dig själv, ha en god servicekänsla och viljan att kommunicera på ett ödmjukt och lättbegripligt sätt med det juridiska innehållet i fokus. Du ska med tiden utvecklas till att bli en specialist inom rättsområdet.

 

Om anställningen

Lön

Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Var ligger arbetsplatsen?

Arbetsplatsen ligger i kommunen Göteborg i Västra Götalands län.

Arbetsgivaren

Svensk Familjejuridik AB

Se företagsprofil

http://www.svenskfamiljejuridik.se

Processjurist i Göteborg

Ort
Kategorier
Utgår

2020-06-17

Ansök nu

Dela detta jobb