juridikjobb.se

logga

Risk & Compliance Manager till Summa Equity

Företag Jurek
Ort
Kategorier
Utgår

2021-06-26

Ansök nu

Risk & Compliance Manager till Summa Equity

Är du en person som ser möjligheter där andra ser hinder och är redo för nästa steg i karriären? Vill du jobba på ett värdestyrt investmentbolag med fokus på att investera i bolag som bidrar till att lösa våra globala, sociala och miljömässiga utmaningar? Då ska du söka rollen som Risk & Compliance Manager på Summa Equity!

Vi vill att du ska bli en del av vårt team av kompetenta och engagerade kollegor som verkar för en hållbarare framtid! I din roll får du möjlighet att vara med på en spännande resa där du kan påverka, skapa och utveckla. Du rapporterar till chefsjuristen.

Arbetsbeskrivning:

I rollen som Risk & Compliance Officer Manager på Summa Equity kommer du att ansvara för risk- och compliance-frågor från ett första-linjeperspektiv i enlighet med Summa Equitys skyldigheter såsom fullt tillståndspliktig AIF förvaltare. Du kommer att arbeta högt som lågt i en prestigelös miljö.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:

• löpande bevaka och kontrollera att interna regler upprätthålls, dokumenteras, uppdateras och följs
• ge stöd till verksamheten vid fortsatt utformning och utveckling av interna regler, bolagets processer och rutiner
• vara behjälplig att löpande bevaka och analysera nya lagar, förordningar, författningar och interna regler
• kontakter med andra kontrollfunktioner som Compliance Officer, Risk Manager, och intern och extern revision
• vid behov hjälpa till att utbilda i nya regelverk och bistå med hjälp vid implementering av nya regelverk
• i första linjen utföra risk- och compliance-kontroller och att implementera råd och lämnade rekommendationer från Risk Manager och Compliance Officer

I tjänsten kan även andra bolagsjuridiska arbetsuppgifter tillkomma vid behov.

Vem är du?

Du har en juristexamen med cirka 3 - 4 års praktisk erfarenhet från en liknande roll helst från annan tillståndspliktig verksamhet eller finansbranschen i övrigt, gärna från ett rådgivarperspektiv. Arbetet ställer höga krav på din förmåga arbeta självständigt, social kompetens, flexibilitet och noggrannhet liksom på en hög integritet.

Du trivs i en dynamisk miljö med korta beslutsvägar där du har möjlighet att påverka och har även erfarenhet av att upprätta rutiner och processer. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet från Private Equity i allmänhet och AIFM-relaterade frågor i synnerhet.

Det är viktigt att du har god samarbetsförmåga, är prestigelös och att du är lösningsorienterad. Du är flytande i det svenska språket, och då merparten av arbetat sker på engelska, har du även mycket goda kunskaper i engelska både i tal och skrift.

För att lyckas i rollen är det viktigt att du trivs i en affärsmässig och entreprenöriell organisation. Kontaktytorna för tjänsten är breda och omfattande både inom och utanför koncernen.

Du erbjuds

Du erbjuds en rolig och utvecklande tjänst i en organisation med högt i tak. För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ulriikka Järnefelt på Jurek Law, telefon 0766331440. Ansökan sker via www.jurek.se

Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna emotser din ansökan på engelska snarast.

Om Summa Equity

Summa Equity är en svensk förvaltare av alternativa investeringsfonder som arbetar med att identifiera långsiktiga trender och låta dessa ligga till grund för investeringarna. Summa Equity grundades med avsikt att investera i bolag som förbättrar samhälle och miljö, samt har stor potential att skapa värde. Summa Equity genomsyras av miljöfokus och brinner för att hjälpa växande företag som bidrar till att lösa våra globala, sociala och miljömässiga utmaningar. Summa Equity förvandlar utmaningar till affärsmöjligheter och tillåter företagen att växa, samtidigt som vi tillsammans bygger en hållbar framtid.

För ytterligare information, besök gärna Summa på Linkedin eller på www.summaequity.com

Dela detta jobb

logga
Risk & Compliance Manager till Summa Equity

Jurek