juridikjobb.se

Senior biträdande jurist inom immaterialrätt och teknologi

Ort
Utgår

2021-03-04

Ansök nu

Senior biträdande jurist inom immaterialrätt och teknologi

DLA Piper är en av världens största advokatbyråer och den största byrån på den nordiska marknaden, med kontor i över 40 länder i Amerika, Europa, Mellanöstern, Afrika, Asien och Oceanien. Vi är specialister inom affärsjuridikens alla områden och vi har några av världens ledande bolag som klienter. På vårt Stockholmskontor är vi ca 200 medarbetare. Vi erbjuder dig att bli en del av vårt team med skickliga jurister som med ett personligt engagemang och effektivt sätt hjälper våra klienter att göra lyckade affärer. Läs gärna mer om hur det är att arbeta hos oss på www.dlapiper.se

Vi erbjuder

Som biträdande jurist på DLA Piper är du en central del i vårt erbjudande till våra klienter. Som senior biträdande jurist förväntas du ha mycket klientkontakt och driva projekt självständigt. Vi är en engagerad och driven kompetensgrupp som består av ett tjugotal jurister. Vi satsar på kompetensutveckling i form av utbildning, både lokalt och internationellt, samt mentorskap och kontinuerlig feedback för att du ska få möjlighet att utvecklas och nå din fulla potential. Vår spelplan sträcker sig långt bortom Sveriges gränser och vi kan därmed erbjuda goda utvecklingsmöjligheter i form av till exempel utbildning och secondment på våra övriga kontor runt om i världen. Vi har även tillgång till specialister inom alla rättsområden världen över och ett nära samarbete med våra nordiska kollegor.

Om rollen

Vi söker en jurist med inriktning mot immaterialrätt, teknikrelaterad juridik och media för arbete inom ramen för byråns IPT-grupp. Vår IPT-grupp arbetar huvudsakligen med att upprätta, granska, förhandla och förvalta olika former av kommersiella avtal, immaterialrättsliga frågor, IT- och teknikrelaterade frågor, personuppgiftsrelaterade frågor samt media- och sportjuridik. Vi hjälper våra klienter att skydda sina intressen och immateriella tillgångar men även att göra bra affärer genom att utveckla, sälja eller licensera sina tillgångar. Våra klienter finns såväl på den svenska som på den internationella marknaden och är allt från unga tillväxtbolag till några av de största globala bolagen.

Din profil

Vi söker dig som har 5–7 års erfarenhet från en liknande roll på advokatbyrå och/eller bolag. Då vi arbetar i en internationell miljö tillsammans med DLA Pipers övriga kontor runtom i världen är det viktigt att du, utöver svenska, också har en mycket god förmåga att uttrycka dig på engelska i tal och skrift.

Din ansökan

Din ansökan ska bestå av CV, personligt brev, betyg från juristprogrammet samt andra relevanta betyg och intyg. Vi arbetar med löpande urval och intervjuer och ser fram emot att läsa din ansökan så snart som möjligt.

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment & Consultants. För frågor vänligen kontakta Ron Cohen +46 73 518 51 88, ron.cohen@sharprecruitment.se .  

Varmt välkommen med din ansökan idagt

Dela detta jobb

Senior biträdande jurist inom immaterialrätt och teknologi

Sharp Recruitment & Consultants