juridikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Juridikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Senior Compliance Officer till Skandias Koncerncompliance

Ort
Kategorier
Utgår

2022-12-28

Ansök nu

Senior Compliance Officer till Skandias Koncerncompliance

Skandia är en av Sveriges största bank- och försäkringskoncerner med en väletablerad complianceorganisation. Vi fortsätter bygga framtidens digitala bank med fokus på privatmarknaden vilket innebär en spännande och utmanande förändringsresa. Skandiabanken ska fortsätta förstärka sin positionering och upprätthålla en god förmåga att kunna omhänderta och efterleva de ständigt förändrade och förnyade regelkraven. I detta arbete spelar Koncerncompliance en mycket viktig roll.

Vi söker nu en Senior Compliance Officer med huvudfokus på Skandias bankverksamhet.

Vad kan vi erbjuda dig?

Som Senior Compliance Officer hos Skandia Koncerncompliance kommer du att få en central och ledande roll i arbetet med att stödja och följa upp Skandiabankens regelefterlevnad på de områden som ingår i compliancefunktionens ansvar.

Koncerncompliance operativa arbetet för Skandiabankens compliancefunktion är på övergripande nivå indelad i områden bankverksamhet respektive värdepappersverksamhet. Du kommer ges ett omfattande ansvar och ta lead för funktionens arbete gentemot bankverksamheten.

Skandiabanken är en renodlad digital bank som erbjuder produkter och tjänster inom betal-, spar- och lånområdena, vilket innebär att våra spännande utmaningar inom compliancefunktionen bland annat ligger på områden som digital utveckling av tjänster och produkter, outsourcing, konsumentskydd, samt penningtvätt. Områden intern styrning, riskhantering och kontroll har ett självklart fokus.

Om rollen som Senior Compliance Officer

Rollen är mycket bred och du kommer arbeta med de flesta av bankens affärsenheter. Till dina arbetsuppgifter hör t.ex. att ge råd och stöd i frågor som omfattas av compliancefunktionens ansvar, omvärldsbevakning avseende nya och förändrade regelverk, genomföra rapportering, ge stöd vid framtagande av nya och förändrade produkter och tjänster samt följa upp verksamhetens regelefterlevnad.

Som Senior Compliance Officer kommer du arbeta såväl självständigt som tillsammans med övrig personal inom Skandia Koncerncompliance och, i stor utsträckning, nära den operativa verksamheten.

Du rapporterar till Chef Bank & Kapitalförvaltning Compliance inom Skandia Koncerncompliance tillika Skandiabankens Chief Compliance Officer.

Vem söker vi?

Vi söker dig med juristexamen och minst sex års relevant arbetslivserfarenhet. Har du arbetat fler år med för tjänsten relevanta arbetsuppgifter är detta mycket meriterande.

Du har god erfarenhet av arbete med bankfrågor ur ett complianceperspektiv samt har goda kunskaper om kommande och förändrade regleringar. Du besitter också god erfarenhet kring compliancefunktionens arbetssätt och metoder samt utförande av kontroll- och granskningsarbete. Vidare har du gedigen erfarenhet av att ta fram skriftlig compliancerapportering.

Då rollen bl.a. innefattar att vara ett av flera biträden för den centralt funktionsansvarige avseende AML är detta även ett centralt erfarenhetsområde. Har du tidigare erfarenheter från arbete på FI inom bankrätt eller tillsyn mot banker är detta meriterande.

Du trivs med att arbeta brett och besitter god förmåga att se helheten och att arbeta ur ett ”helikopterperspektiv”.

För att lyckas i rollen måste du ha hög integritet, god samordnings- och samarbetsförmåga samt vara analytisk, ödmjuk och strukturerad. Du trivs med att arbeta verksamhetsnära, har ett stort eget driv och kan arbeta självständigt. I din yrkesroll inger du förtroende, engagerar andra och har en mycket god kommunikativ förmåga såväl muntligt som i skrift.

Frågor och ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment & Consultants. För frågor angående rollen, vänligen kontakta Peter Ekström på 070 813 51 85 eller på peter.ekstrom@sharprecruitment.se.

Din ansökan ska bestå av ett CV och kortare personligt brev. Tillträde sker enligt överenskommelse och urvalet sker löpande så ansök gärna idag.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

 

 

 

 

 

Dela detta jobb

Senior Compliance Officer till Skandias Koncerncompliance

Sharp Recruitment & Consultants