juridikjobb.se

Skadejurist Vikariat

Ort
Kategorier
Utgår

2019-11-25

Ansök nu

Skadejurist Vikariat

Vi söker nu en skadejurist som vill arbeta med komplexa ansvarsskador i vårt team Skador Ansvar. Tjänsten är ett vikariat till och med augusti 2020 med möjlighet till förlängning.

Om jobbet
Länsförsäkringar Sak AB tecknar ansvarsaffär för vilken det krävs en samlad specialistkompetens. Vi är en av marknadsledarna inom konsult- och professionsansvarsförsäkring. Vi söker nu en skadejurist med uppdrag att självständigt handlägga skadeärenden, utreda skadeståndsansvar, företräda den försäkrade och förhandla med skadelidande. I tjänsten ingår även att kommunicera med olika parter både internt och externt samt att aktivt delta i det förbättringsarbete som drivs i projekt. Genom ett nära samarbete med våra underwriters förväntas du även ge skadeförebyggande rådgivning till våra kunder samt delta i olika kundvårdsaktiviteter. Tjänsten är ett vikariat till och med augusti 2019 med möjlighet till förlängning.

Vem är du? 
Vi söker dig som är jur.kand./har juristexamen och som har gedigen erfarenhet av skadeståndsutredningar. Det är särskilt meriterande om du har erfarenhet av konsult-/rådgivningsansvar. Det är också meriterande om du är tingsmeriterad och/eller har specialistkompetens inom skatterätt. Det är också en fördel om du har erfarenhet av fastighetsrätt. Utöver detta väger dina personliga egenskaper tungt.

Som person är du affärsmässig, noggrann och driven. Du tar ansvar för både din egen och verksamhetens utveckling. Arbetet ställer krav på lyhördhet inför kundens behov, god kommunikationsförmåga i tal och skrift på både svenska och engelska samt ett strukturerat tanke- och arbetssätt då du ställs inför komplicerade frågeställningar. Du har förmågan att på ett pedagogiskt sätt vägleda kunden från inträffad skada till dess beslut fattas och eventuell ersättning lämnas. Genom din pedagogiska förmåga kan du på ett enkelt sätt förklara lagstiftning och försäkringens tillämpning för både kunder och kravställare. Du är prestigelös och delar gärna med dig av din kunskap. Med god datorvana kan du hantera Officepaketet och andra Windowsbaserade system och program. Du tycker om att samarbeta med andra och tar ansvar för såväl egna som gruppens leveranser. Ditt sätt att hantera ansvarsskador medför att rätt ersättning lämnas till rätt part i rätt tid. 

Om oss
Vi har länsförsäkringsbolagens uppdrag att bedriva gemensamma affärer inom bank och försäkring, utvecklingsarbete och ge service inom områden som skapar effektivitet och skalfördelar. Vi är en ansvarsfull och attraktiv arbetsgivare som främjar hälsa och bidrar till ett hållbart arbetsliv. Vi vill med en god företagskultur och tydliga värderingar bidra till att attrahera och behålla de bästa medarbetarna. Vi är en lärande organisation med stark tilltro till självledarskap. Tycker du om att leda dig själv och utveckla din fulla potential kommer du att trivas hos oss. Vi arbetar aktivt med mångfald och inkludering.

Affärsområde Återförsäkring och Special inom Länsförsäkringar Sak AB, bedriver verksamhet med fokus på kunden. Vi är över 80 medarbetare som tillsammans skapar ett klimat där kunder, medarbetare och affär får möjlighet att nå sin fulla potential. Inom affärsområdet hanterar vi både återförsäkring och sådan direkt försäkring som fungerar som ett komplement till Länsförsäkringsbolagens affär. Vi tror på en dynamisk kultur med ständiga förbättringar och låter värderingarna engagemang, tillit, professionalism och öppenhet driva utvecklingen. I vår organisation leder återkoppling och uppföljning av dina prestationer affären framåt. Samma öppenhet som vårt starka varumärke står för strävar vi även efter internt. Mångfald värderas högt i vår verksamhet och vi lägger stort fokus på hälsa för att skapa balans mellan arbete och fritid.

Mer information och ansökan
Låter detta intressant? Då vill vi veta mer om dig! Vi arbetar med löpande intervjuer och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så tveka inte att söka redan idag.

Dela detta jobb

Skadejurist Vikariat

Länsförsäkringar AB