juridikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Juridikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logo

Sveriges A-kassor söker DPO

Företag Jurek
Ort
Kategorier
Utgår

2022-12-09

Ansök nu

Sveriges A-kassor söker DPO

Arbetsmarknaden förändras i allt snabbare takt och arbetslöshetskassornas uppdrag har kanske aldrig varit viktigare.

Det finns 24 a-kassor i Sverige. Sveriges a-kassor är deras gemensamma service- och intresseorganisation. Det betyder att vi hjälper a-kassorna med bland annat IT-utveckling, utbildning och opinionsbildning. Syftet är att a-kassorna ska kunna administrera arbetslöshetsförsäkringen på ett så snabbt och effektivt sätt som möjligt. Sveriges a-kassor sitter i nya fräscha lokaler vid Skanstull samt är en modern arbetsgivare som månar om sina anställda. Vi tycker arbetslivet ska vara hållbart över tid och erbjuder flexibilitet och goda villkor för våra anställda. Läs gärna mera på https://www.sverigesakassor.se/

Arbetsuppgifter

Målsättningen med rollen som DPO är att säkerställa att personuppgifter inom Sveriges A-kassor behandlas med respekt och i enlighet med dataskyddsförordningen.

I rollen som DPO har du som ansvar att övervaka efterlevnaden av GDPR och annan tillämplig dataskyddslagstiftning samt Sveriges A-kassors policy och riktlinjer inom dataskydd. Ditt ansvarar för att följa utveckling och rättspraxis inom lagstiftning relaterat till personuppgiftshantering.

Vidare ska du säkerställa att Sveriges A-kassor följer regelverket och genomför förändringar om det görs ändringar i regelverk. Du tar självklart en aktiv roll vad gäller omvärldsbevakning inom området. Du bidrar till att organisationen har nödvändiga kunskaper inom dataskyddsområdet. Du deltar i ett tidigt stadium i nya processer, ger råd gällande risk och konsekvensbedömningar avseende dataskydd samt övervakar genomförandet. Du kommer att samarbeta med och agera kontaktperson mot tillsynsmyndigheter, se över styrande dokument så som policy, riktlinjer och instruktioner inom ansvarsområdet. I rollen igår även att se över IT-system och andra processer där personuppgifts behandlingar sker. Vidare säkerställer du tillsammans med säkerhetsgruppen att Sveriges A-kassor följer det regelverk som omfattar informationssäkerhet. Du deltar även i kassornas nätverk, vid behov, gällande frågor inom organisatorisk informationssäkerhet och är sammankallande och leder säkerhetsgruppen.

Du ansvarar även för att uppdatera styrande dokument och att ta fram information samt för utbildning internt. Du utvecklar och tillämpar system och rutiner för kontinuerlig intern kontroll av regelefterlevnad. Du kommer även vara med att upprätta, ge råd och stöd i frågor inom biträdesavtal, kommersiella avtal och hantera personuppgiftsincidenter.

Du rapporterar direkt till Avdelningschefen för Verksamhetsstöd.

Vem är du?

För att lyckas i denna roll tror vi att du har gedigna kunskaper inom dataskyddslagstiftning och praxis samt minst 3 års relevant arbetslivserfarenhet inom Data Protection, helst som DPO. Du behöver även ha erfarenhet från arbete med intern styrning och kontroll. Du har juristexamen och bakgrund eller arbetserfarenhet från statlig eller kommunal verksamhet, eller annan liknande verksamhet där IT-lösningar är av stor betydelse.

Du är lösningsorienterad, socialt kompetent och är en duktig kommunikatör. I den här rollen värdesätts goda kunskaper om verksamheten, gärna erfarenhet från branschen eller liknande, samt förmåga att förstå regelverkens påverkan på verksamheten, kollegor etc. Vidare talar och skriver du både svenska och engelska flytande.

Vi söker dig med hög integritet och god analytisk förmåga, som arbetar på ett strukturerat sätt, van att ha många bollar i luften samtidigt och trivs i en ansvarsfull roll i en organisation i utveckling. Du har god förmåga att samarbeta och trivs i en roll med många kontaktytor.

Vad erbjuder vi?

Du erbjuds en spännande och omväxlande roll i en intressant organisation där vi värdesätter medarbetarna. Du erbjuds goda möjligheter att vara med och påverka ditt arbete.

Tjänsten är på heltid (37,5 timmar i veckan). Då urvalsprocessen sker löpande ser vi gärna att du skickar din ansökan snarast. För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult, på Jurek Law, Ulriikka Järnefelt telefon: 0766 – 33 14 40. Du är varmt välkommen att ansöka till denna tjänst via vår hemsida www.jurek.se

Dela detta jobb

Logo
Sveriges A-kassor söker DPO

Jurek