juridikjobb.se

Utredare till avdelning Ledningsstöd

Ort
Kategorier
Utgår

2021-08-08

Ansök nu

Utredare till avdelning Ledningsstöd

Om arbetsplatsen

Avdelningen för ledningsstöd är en del av utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen och ansvarar för nämndberedning, myndighetsbeslut där tillsyn av fristående förskolor och enskild pedagogisk omsorg i kommunen ingår. Avdelningen består av drygt 20 medarbetare och har två inriktningar, dels ansvar för placering i barnomsorg, skolval samt gymnasieantagning, dels inriktning där bl.a. att utöva tillsyn över fristående förskolor ingår, kvalificerade utredningar såsom t ex utredningar av anmälningar, framtagande av underlag inför beslut om nya godkännande för fristående verksamheter. Avdelningen arbetar även med att handlägga överklaganden samt att genomföra egenkontroll.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu två utredare varav den ena utredaren till viss del kommer att vara inriktad mot tillsyn av förskola. 

Som utredare handlägger och bedömer du anmälningsärenden samt ansökningsärenden avseende fristående förskolor och enskild pedagogisk omsorg. Du genomför utredningar med utgångspunkt i skollagen och tar fram beslutsförslag och underlag i form av yttranden vid exempelvis överklaganden. Med din kompetens bistår du i tillsynsärenden med uppgifter som t.ex. att utgöra skrivhjälp, fungera som bollplank och kvalitetssäkrare för rapporter och beslut samt ha kontakt med domstolar. 

Arbetet kännetecknas av många parallella ärenden och sakfrågor. Du arbetar självständigt men även tillsammans med andra i projekt för att fördela och ta tillvara på hela avdelningens samlade kompetens. Du ingår i olika arbetsgrupper och utvecklingsgrupper tillsammans med övriga utredare och inspektörer på enheten t.ex. gällande verksamhetsutveckling och remisser. 

Arbetet innebär möten med politiker och representanter för enskild huvudman, chefstjänstemän, rektorer, lärare, föräldrar och elever. En viktig och stor del av arbetet består i att skriva beslut med bedömningar av situationen i de inspekterade utbildningsföretagen och skolorna/förskolorna.

Kontakter med myndigheter, organisationer, utbildningsföretag, universitet och högskolor liksom information och besvarande av frågor till allmänheten är också en del av arbetet. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk examen med inriktning inom pedagogik, samhällsvetenskap eller juridik. För båda tjänsterna är det meriterande om du har erfarenhet av utrednings och/eller utvecklingsarbete på huvudmannanivå, erfarenhet av skoljuridiska frågor. Erfarenhet av kvalitativa metoder till exempel intervjuer och observationer är meriterande.

Då en av tjänsterna till viss del kommer vara riktad mot tillsyn av förskolor så ser vi gärna att du har erfarenhet av arbete inom skolväsendet, gärna inom förskola, t ex genom att självständigt och i samarbete med andra skriva rapporter, beslut eller andra komplexa texter. 

Det är vidare ett krav att du har B-körkort. 

Du är en trygg och stabil person med integritet och samarbetar bra med andra i din omgivning. Vi värdesätter din förmåga att inhämta, analysera och bearbeta komplex information. Du är noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard med god förmåga att planera och strukturera dina arbetsprocesser. Din förmåga att möta och kommunicera med andra människor är en styrka du besitter.

 Urval och intervjuer för tjänsten påbörjas under v. 33-34.

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.  

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 2

Ref. nr: 7223

Dela detta jobb

Utredare till avdelning Ledningsstöd

Linköpings kommun