juridikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Juridikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Värdepappersjurist till FCG

Ort
Utgår

2022-06-20

Ansök nu

Värdepappersjurist till FCG

Vill du hjälpa våra kunder i en komplex och utmanande regulatorisk miljö? Vill du bidra till en bättre finansmarknad för företag, kunder och samhället i stort?

FCG är en av de ledande nordiska aktörerna inom rådgivning till den finansiella sektorn. Vi har över 270 anställda i Stockholm, Malmö, Helsingfors, Köpenhamn, Oslo och Frankfurt. På FCG har vi en unik insikt i den finansiella sektorn och vi arbetar med cirka 400 nordiska kunder årligen – från de största bankerna och försäkringsbolagen till de mindre investeringsbolagen och start-ups inom FinTech.

Vi söker nu en affärsdriven värdepappersjurist till huvudkontoret i Stockholm.

Vad kan vi erbjuda dig?

Inom affärsområdet GRC Advisory består team Legal & Compliance av ca 30 jurister med många års erfarenhet av arbete inom finansiell juridik och regulatorisk rådgivning.

Hos oss på FCG strävar vi efter att ha en inkluderande arbetsplats och vi har därför ett stort fokus på mångfald och jämlikhet. Vi bryr oss om varandra och investerar i våra medarbetares utveckling för att kunna maximera varje konsults potential och prestation. FCG:s organisation är informell med högt i tak och vi värdesätter anställdas balans i livet.

Vad ingår i rollen?

Vi växer och söker dig som vill vara med på vår fortsatta resa och vidareutveckla vår specialistgrupp som vänder sig till värdepappersbolag, fondbolag och AIF-förvaltare. Som värdepappersjurist kommer du arbeta brett med rådgivning till våra kunder samt delta i internationella uppdrag i nära samarbete med våra nordiska och europeiska kollegor.

Till dina arbetsuppgifter hör bl.a. att:

  • Hantera tillståndsansökningar till Finansinspektionen

  • Genomföra rättsutredningar och stödja våra kunder i finansiella regelverksfrågor

  • Vara uppdragsansvarig i ärenden och handleda yngre kollegor

  • Initiera och delta i olika sälj- och kundaktiviteter

Du kommer att få hantera klientuppdrag och kunder självständigt eller som en del av ett team bestående av både seniora och juniora konsulter. Rollen innefattar även interimsuppdrag som till exempel bolagsjurist eller compliance officer på finansiella bolag.

Din bakgrund

Vi söker dig som har en svensk juristexamen med minst tre års arbetslivserfarenhet som jurist eller compliance officer på advokatbyrå, konsultbyrå, finansiellt bolag eller Finansinspektionen. Vi ser gärna att du har arbetat med finansmarknadsrättsliga frågor inom kapitalförvaltning, företrädesvis med regelverk såsom MiFID, UCITS och AIFMD.

Som person är du en social, driven och ödmjuk lagspelare som strävar efter att vara en god rådgivare till våra kunder samt angriper juridiska frågor ur ett affärsmässigt perspektiv. Vi ser även att du är resultatorienterad, förtroendegivande och serviceinriktad. Slutligen delar du och efterlever våra värderingar: professionalitet, entreprenörskap, engagemang och laganda.

Då vi arbetar i en global organisation är det viktigt att du kan kommunicera obehindrat i tal och skrift på både svenska och engelska.

Frågor och ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment & Consultants. Vid eventuella frågor angående byrån, gruppen och/eller rollen, vänligen kontakta Fanny Wallin på 072 378 75 17, fanny.wallin@sharprecruitment.se eller Elin Flodin på 072 360 73 29 elin.flodin@sharprecruitment.se.

Din ansökan ska bestå av ett CV och personligt brev. Tillträde sker enligt överenskommelse och urvalet sker löpande så ansök gärna idag.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

 

 

Dela detta jobb

Värdepappersjurist till FCG

Sharp Recruitment & Consultants