juridikjobb.se

Logga

Verksjurist till Rättsavdelningen

Ort
Utgår

2021-03-16

Ansök nu

Verksjurist till Rättsavdelningen

Är du en ansvarstagande jurist som lockas av PTS sektorsspecifika regelverk? Har du dessutom erfarenhet av processföring eller tycker att det låter spännande? Då kan du vara den verksjurist vi söker!

PTS arbetar för att alla ska ha tillgång till bra telefoni, bredband och post. Vi strävar efter att vara en av Sveriges bästa arbetsgivare, och har på senare år tilldelats utmärkelser som kvitto på vårt arbete som du kan läsa mer om på vår webbplats.

Rättsavdelningen söker nu en verksjurist till enheten för rättsprocesser och tvistlösning för ett vikariat.

Vad ska jag arbeta med?
Som verksjurist kommer du arbeta brett med PTS olika rättsområden och stödja verksledningen och övriga delar av myndigheten med kvalificerat rättsligt stöd. 

Du kommer också att:

  • föra myndighetens talan i domstol
  • handlägga tvistlösningsärenden
  • medverka vid framtagande av beslut, rapporter och författningsförslag till regeringen, bl.a. genom granskning av formell riktighet och juridiska bedömningar
  • svara för tolkning och bedömning av bl.a. övergripande verksjuridiska frågor enligt förvaltningslagen och offentlighets- och sekretesslagen

Vem söker vi?
Vi söker dig med:

  • juristexamen
  • notariemeritering eller vad som bedöms som annan likvärdig erfarenhet, exempelvis domstolsarbete eller processföring
  • mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
  • god förmåga att läsa och uttrycka dig i tal och skrift på engelska

Det är meriterande om du har goda kunskaper i allmän förvaltningsrätt och EU-rätt. Vi ser också positivt på om du har erfarenhet av arbete vid myndighe och/eller kunskaper i PTS sektorsspecifika regelverk.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och för rollen som verksjurist är det viktigt att du är analytisk och noggrann. Du har en hög ansvarskänsla och kommer gärna med egna initiativ. Du tycker om att arbeta tillsammans med andra och har därför en mycket god samarbetsförmåga. 

Var på PTS ska jag jobba?
Rättsavdelningen ansvarar för övergripande verksjuridiska frågor samt myndighetens föreskriftsarbete och rättsprocesser. Avdelningen bistår även övriga myndigheten med kvalificerat juridiskt stöd. Arbetet sker i nära samarbete med myndighetens övriga avdelningar. Vi erbjuder dig intressanta och utvecklande arbetsuppgifter på en myndighet med hög specialiseringsnivå.

Avdelningen består av två enheter, enheten för regler och enheten för rättsprocesser och tvistlösning. Tjänsten är placerad på den sistnämnda enheten.

Hur är det att jobba på PTS?
Hos oss får du jobba på en modern myndighet med ett meningsfullt uppdrag, till nytta för samhället. Vår verksamhet präglas av den snabba teknikutvecklingen, vilket gör att du hos oss verkar i en innovativ och kreativ miljö.

Vi är angelägna om att våra medarbetare mår bra och har förutsättningar att uppnå goda arbetsresultat. Friskvård är en del av arbetet och en god balans mellan arbete och fritid är viktigt för oss.

För att bidra till vår kultur värdesätts förmågor kring flexibilitet, initiativrikedom och samarbete. Vi kan på så sätt utveckla verksamheten och trivas ihop, vilket är en förutsättning för att uppnå våra höga ambitioner som arbetsplats. 

Om anställningen
Tjänsten är ett vikariat fram till 31 maj 2022 med start snarast möjligt enligt överenskommelse. Placering i Stockholm. 

För mer information kontakta enhetschef Katarina Holmqvist, 08-678 57 82 eller HR-specialist Camilla Denijs, 08-678 58 01.

För kontakt med vår lokala fackliga arbetstagarorganisation maila till saco@pts.se.

Dela detta jobb

Logga
Verksjurist till Rättsavdelningen

Post- och telestyrelsen - PTS