juridikjobb.se

logga

Vikariat rådgivare /förhandlare till Svensk Scenkonst

Företag Jurek
Ort
Utgår

2021-08-08

Ansök nu

Vikariat rådgivare /förhandlare till Svensk Scenkonst

över 100 teatrar, orkestrar, operahus, danskompanier, länsmusikorganisationer, produktionsbolag och andra verksamheter inom den svenska scenkonsten. Svensk Scenkonst verkar för att skapa bästa möjliga förutsättningar för medlemsföretagen

En av våra jurister är föräldraledig under hösten och därför söker vi en vikarierande rådgivare/förhandlare till vårt kansli i centrala Stockholm fram till årsskiftet. Urval sker löpande så skicka din ansökan så snart som möjligt. Tillträde 16 augusti eller enligt överenskommelse.

Arbetsbeskrivning

Som rådgivare/förhandlare hos Svensk Scenkonst levererar du personlig service till våra medlemmar i arbetsrättsliga ärenden. Det innebär att ge skriftlig och muntlig rådgivning samt stödja och driva lokala och centrala tvisteförhandlingar. Vi har nära kontakt med våra medlemmar som finns i hela landet och det förekommer därför en del resor.

Två prioriterade områden under hösten kommer vara uppdatering av vår hemsida (Arbetsgivarguiden) och utveckling av vår kursverksamhet. Under pandemin har vi skapat många nya digitala utbildningar och när den fysiska kursverksamheten återupptas ser vi fram emot att utveckla kursutbudet baserat på det senaste årets erfarenheter. Även vår hemsida har spelat en stor roll under pandemin och såväl nya som gamla sidor ska nu ses över.

Svensk Scenkonst träffar utöver kollektivavtal som inkluderar upphovsrättsregleringar även branschavtal om upphovsrätt rörande dramatik och musik, vilket utgör en växande del av vår förhandlings- och rådgivningsverksamhet. Den snabba digitala utvecklingen medför många intressanta frågor för vår organisation, och har du kunskap inom detta område är det en merit.

Din bakgrund

Vi söker dig med en juristexamen eller likvärdig högskoleutbildning och några års erfarenhet av förhandlingsverksamhet inom arbetsrättens område, alternativt dig som har gedigen erfarenhet från HR och/eller förhandlingsverksamhet. Erfarenhet inom något av områdena diskriminering/jämställdhet, arbetstid och arbetsmiljö är meriterande.

Du trivs med att arbeta självständigt, är noggrann och ansvarstagande, men också intresserad av människor och bra på att samarbeta och skapa goda relationer. Som person är du beslutsför och har hög integritet.

Du erbjuds

Du erbjuds en stimulerande och utvecklande roll där du får arbeta självständigt med stor frihet under ansvar. Du blir en del av en arbetsplats i centrala Stockholm med kvalificerade och engagerade medarbetare som arbetar för att på olika sätt stärka scenkonstbranschen. Vi samarbetar med välrenommerade advokatbyråer i bland annat processrättsliga frågor.

Svensk Scenkonst ingår även i ett nätverk av fristående arbetsgivarorganisationer som tillsammans omfattar över 8 000 företag cirka 220 000 årsanställda.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Svensk Scenkonst med Jurek Rekrytering & Bemanning. 

Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Woodcock på helena.woodcock@jurek.se, eller förhandlingschef på Svensk Scenkonst Maria Grundtman på 070-100 83 77

Dela detta jobb

logga
Vikariat rådgivare /förhandlare till Svensk Scenkonst

Jurek